Szerző: Vörös Péter

2001. november 9. 00:12

A Hitachi Data Systems 147,8 GB-os, 3,5"-os szerver merevlemezeket mutat be a jövő heti Comdexen

[CNET] A Hitachi Data Systems legújabb bejelentésével megelőzi az IBM-et és a Seagate-et a nagy kapacitású szerver winchesterek terén: a cég 147,8 GB-os, 3,5-os szerver merevlemezeket mutat be a jövő heti Comdexen. A winchesterek először csak európai szervergyártókon (!!) keresztül lesznek elérhetők 2002 közepétől kezdődően.

[CNET] A Hitachi Data Systems legújabb bejelentésével megelőzi az IBM-et és a Seagate-et a nagy kapacitású szerver winchesterek terén: a cég 147,8 GB-os, 3,5"-os szerver merevlemezeket mutat be a jövő heti Comdexen. A winchesterek először csak európai szervergyártókon (!!) keresztül lesznek elérhetők 2002 közepétől kezdődően.

A Hitachi és az IBM szorosan egymás mellett haladnak az egyre nagyobb winchesterek gyártásában, mivel az olyan alkalmazások, mint a virtualizáció, valamint a nagy webszerverek egyre nagyobb követelményeket támasztanak a winchesterek sebességével szemben -- ennek az egyik eredménye az, hogy olyan interfészek jelennek meg a szervereknél, mint az Ultra320 SCSI és a Fibre Channel.

Az IBM a Comdexen fogja bemutatni legújabb asztali IDE winchesterét, a 120 GB-os Deskstar 120GXP-t. Az IBM vezető szerver winchestere továbbra is az Ultrastar 36Z15, amelynek sebessége 15.000 rpm, bár a kapacitása "mindössze" 36,7 GB.

A Seagate pedig azt jelentette be, hogy a Cheetah X15-36LP-t, amely a cég szerint a világ leggyorsabb winchestere, az LSI Logic Ultra320 SCSI RAID array tárolási eszközeiben fogják használni.

Mac Motraghi, a Hitachi U.K. termékmarketing menedzsere elmondta, hogy a DK32EJ a legnagyobb kapacitású 10.000 rpm sebességű vállalati osztályú winchester, amelynek négyzetcolonkénti adatsűrűsége 30 Gbit. Az új termék Ultra320 SCSI és Fibre Channel interfésszel lesz kapható jövőre. A winchester adatátviteli sebessége 500 Mbit/s.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról