:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. november 7. 11:52

Adatvesztést okozott az Apple iTunes 2.0 telepítőprogramja

[CNET] Az Apple új jukebox szoftverének, az iTunes 2-nek a telepítőprogramja letörölte egyes felhasználók adatait a merevlemezről.

[CNET] Az Apple új jukebox szoftverének, az iTunes 2-nek a telepítőprogramja letörölte egyes felhasználók adatait a merevlemezről.

A gyártó beismere a hibát és elmondta, hogy az iTunes 2 telepítőprogramja valóban okozhatott adatvesztést, amennyiben olyan Mac OS X operációs rendszert futtató számítógépen használták, amelyben több merevlemez vagy több partíció volt.

Mivel a hibás installálóprogram csak péntek este és szombat reggel között volt elérhető az Apple weboldalán, csak pár felhasználót érintett a hiba. Természetesen azóta már egy kijavított, hibátlan csomag tölthető le a cég webhelyéről.

Az Apple site-ján olvasható figyelmeztetés szerint aki letöltötte az iTunes 2.0 régi verzióját vagy a program bétáját, legjobban teszi, ha letöröli a merevlemezéről az "iTunes.pkg" állományt.

Akiknél adatvesztés történt, azoknak a vállalat azt tanácsolja, semmiképp se futtassanak olyan programokat, amelyek írnak a merevlemezre és javítsák ki a hibát például a Norton Utilities vagy a TechTool Pro segédprogramokkal.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 22:53

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.