Szerző: Bodnár Ádám

2001. november 6. 19:34

A Sun Microsystems bemutatta új, UltraSPARC III processzoros alkalmazáskiszolgálóit

A Sun Microsystems kedden mutatta be új középkategóriás alkalmazáskiszolgálóit, amelyekben a vállalat legújabb processzora, a 900 MHz-es UltraSPARC III található.

A Sun Microsystems kedden mutatta be új középkategóriás alkalmazáskiszolgálóit, amelyekben a vállalat legújabb processzora, a 900 MHz-es UltraSPARC III található.

Az UltraSPARC III család legújabb tagjával szerelt szerverek a Sun állítása szerint akár 20 százalékkal is nagyobb teljesítményt nyújtanak, mint az előző, UltraSPARC III 750 MHz processzoros modellek.

A Sun már tavaly bemutatta 750 MHz-es UltraSPARC III processzorát, azonban az erre épülő számítógépek csak az idén jelentek meg a gyártó kínálatában. A vállalat júliusban jelentette be a 900 MHz-es UltraSPARC III chipet, amely már rézalapú technológiával készül.

A fejlett gyártástechnológiának köszönhetően az új processzor ugyanakkora hőtermelés mellett 20 százalékkal nagyobb teljesítményt kínál, mint a 750 MHz-es változat, amely még alumínium-alapú technológiával készül.

A 900 MHz-es változat mától a középkategóriás Sun Fire 3800, Sun Fire 4800 és Sun Fire 4810 alkalmazásszerverekben, és a Sun 6800 "midframe" kiszolgálókban is megtalálható lesz. Az UltraSPARC III 900 MHz-es változatára épül a szeptemberben bejelentett csúcskategóriás Starcat szerver is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról