:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. november 5. 20:13

1 milliárd dolláros veszteséget termel a Microsoft Xbox

[CNET] A Microsoft Xbox konzolja legkorábban 2004-től termelhet nyereséget a vállalatnak -- állítja egy befolyásos Wall Street-i elemző.

[CNET] A Microsoft Xbox konzolja legkorábban 2004-től termelhet nyereséget a vállalatnak -- állítja egy befolyásos Wall Street-i elemző.

Mary Meeker, a Morgan Stanley szakértője szerint a Microsoft november 15-én piacra kerülő játékkonzolja, az Xbox rövid távon erős konkurenciával kénytelen majd harcolni, de hosszú távon rendkívül sikeres lehet. "Véleményem szerint az Xbox közel 1 milliárd dollár veszteséget termel majd, mire a 2004-es pénzügyi évben nyereséges lehet" -- írta Meeker egy tanulmányban.

Az Xbox november 15-én kerül piacra az Egyesült Államokban, Japánban és Európában pedig tavasztól lehet megvásárolni. A Microsoft gépe a november 18-án megjelenő Nintendo GameCube-bal és a Sony PlayStation 2-vel versenyez majd a piacon. Az előrejelzések szerint a karácsonyi piacon egyértelműen a Sony gépe lesz a legkelendőbb.

A PlayStation 2 és az Xbox 299 dollárba kerül az USA-ban, a GameCube-ot 100 dollárral olcsóbban lehet majd megvásárolni. Szakértők szerint a három konzol közül az Xboxnak a legmagasabb az előállítási ára, becslések szerint a Microsoftnak 320-400 dollár közötti összegbe kerül egy Xbox. Ennek oka lehet, hogy az Xbox merevlemezes meghajtót és hálózati illesztőt is tartalmaz -- ezek az alkatrészek egyelőre hiányoznak a versenytársakból.

A konzolpiacon bevett szokás, hogy a gyártók veszteséggel adják a hardvert és a játékok licencdíjaiból tesznek szert nyereségre.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 08:35

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.