Szerző: roberto

2001. november 5. 16:45

Megjelent a Debian GNU/Linux 2.2 negyedik kiadása

[LinuxToday] Ma jelent meg a Debian GNU/Linux 2.2-es (potato) verziójának negyedik kiadása. A rendszer elsősorban az előző kiadások óta felderített biztonsági hibák javításait tartalmazza, amelyek a következő fontosabb szoftvereket érintik: zope, samba, netscape, cron, xinetd, exim, openldap, fetchmail, groff, squid, procmail. Természetesen a Debian sem hibátlan (bár erre törekednek a rendszer összeállítói), így az új kiadásban néhány nem biztonsági okok miatt javított csomag is van, a fontosabbak: boot-floppies, devscripts, e2fsprogs, glibc, kernel, mailman, webalizer. A 2.2r4 letölthető a Debian FTP Server Network valamelyik gépéről. A bejelentés teljes szövege, valamint a javított hibák részletes leírásai a Debian News oldalról kiindulva érhetőek el.

Debian GNU/Linux[LinuxToday] Ma jelent meg a Debian GNU/Linux 2.2-es (potato) verziójának negyedik kiadása. A rendszer elsősorban az előző kiadások óta felderített biztonsági hibák javításait tartalmazza, amelyek a következő fontosabb szoftvereket érintik: zope, samba, netscape, cron, xinetd, exim, openldap, fetchmail, groff, squid, procmail. Természetesen a Debian sem hibátlan (bár erre törekednek a rendszer összeállítói), így az új kiadásban néhány nem biztonsági okok miatt javított csomag is van, a fontosabbak: boot-floppies, devscripts, e2fsprogs, glibc, kernel, mailman, webalizer. A 2.2r4 letölthető a Debian FTP Server Network valamelyik gépéről. A bejelentés teljes szövege, valamint a javított hibák részletes leírásai a Debian News oldalról kiindulva érhetőek el.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról