:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. november 5. 10:38

Az AMD bejelentette Athlon XP 1900+ processzorát

Az AMD a mai napon jelentette be Athlon XP sorozatának legújabb tagját, az Athlon XP 1900+ processzort.

Az AMD a mai napon jelentette be Athlon XP sorozatának legújabb tagját, az Athlon XP 1900+ processzort.

A chip a 0,18 mikronos csíkszélességű Palomino magra épül, továbbra is 384 KByte gyorsítótár található benne, ami a processzor órajelén üzemel. A chipeket a drezdai FAB 30 üzemben állítják elő rézalapú technológiával.

Az Athlon XP processzorok front side bus órajele 266 MHz és Socket A foglalatba illeszkednek. Az MMX és a 3DNow! mellett támogatják az SSE utasításkészletet is.

Mint ismeretes, az AMD az Athlon XP és MP processzorok esetében nem tünteti fel a chipek órajelét, hanem egy relatív sebességindexet használ a teljesítmény jelzésére. Az Athlon XP 1900+ valódi órajele 1,6 GHz.

A nagy számítógépgyártók közül jelenleg egyelőre csak a MicronPC kínálatábans szerepel Athlon XP 1900+ processzoros konfiguráció, de az AMD tájékoztatása szerint hamarosan a Compaq és a Hewlett-Packard is előrukkol az új AMD chipre épülő gépeivel.

Az AMD Athlon XP 1900+ processzor ezer darabos rendelés esetén 269 dollárba (~80 ezer forintba) kerül.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 16:48

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.