Szerző: roberto

2001. október 30. 21:54

Bejelentették a Caldera OpenLinux64 3.1-es kiadását

A Caldera International ma jelentette be az Itanium-alapú gépekre készült OpenLinux64 3.1-es kiadását. Drew Spencer, a Caldera műszaki vezérigazgatója a bejelentés kapcsán elmondta, hogy a Caldera műszaki csapata számára az OpenLinux64 mérföldkő, ez az első olyan terméke a vállalatnak, amely kihasználja a következő generációs Intel processzorok képességeit.

HIRDETÉS

CalderaA Caldera International ma jelentette be az Itanium-alapú gépekre készült OpenLinux64 3.1-es kiadását. Drew Spencer, a Caldera műszaki vezérigazgatója a bejelentés kapcsán elmondta, hogy a Caldera műszaki csapata számára az OpenLinux64 mérföldkő, ez az első olyan terméke a vállalatnak, amely kihasználja a következő generációs Intel processzorok képességeit.

A rivális cégek (Red Hat, SuSE és MandrakeSoft) már közvetlenül az Itanium bejelentése után, májusban, júniusban jelentkeztek IA64-es rendszerrel, így a Caldera jelentősen lemaradt a többiekhez képest a versenyben. A most kiadott rendszer néhány fontosabb összetevőjének verziószáma: 2.4.5-ös kernel, gcc 3.0, glibc 2.2.3.

A késésnél is nagyobb a hátránya a Calderának a licencelés területén, ugyanis -- más disztribúcióktól eltérően -- minden egyes OpenLinuxot futtató rendszer után licencdíjat kell fizetni.

a címlapról