Szerző: Bodnár Ádám

2001. október 26. 15:35

A Compaq StorageWorks megoldása újraértelmezi a nagyvállalati adattárolás fogalmát

[Mmd] Mai bejelentése

[Mmd] Mai bejelentése szerint a Compaq Computer Corporation két új megoldással bővíti StorageWorks családját. Régóta várt lépésével a cég lezárta a hagyományos monolitikus adattárolási termékek évtizedét, és egyben újraértelmezte a nagyvállalati adattárolás klasszikus fogalmát.

A forradalmi áttörést hozó megoldások bevezetésével a Compaq-nak sikerült piaci alapokra helyeznie a Virtually Boundless Storage és Universal Network Storage koncepciókat, teljesítve ezzel ENSA és ENSA-2 stratégiáinak legfontosabb célkitűzéseit. A koncepciók gyakorlati alkalmazása az alábbi két jelentős fejlesztés nyomán vált lehetővé: az adattárolási teljesítmény és funkcionalitás terén új benchmarkot képviselő StorageWorks Enterprise Virtual Array, felső kategóriás nagyvállalati adattárolási rendszer bevezetése, valamint a nagyvállalati kaliberű StorageWorks NAS Executor létrehozása.

Ez utóbbi megoldás a NAS és SAN architektúrákat integrálja a NAS adatokat hagyományos SAN adatokkal együtt tároló, virtualizált SAN segítségével. A hálózati adattárolási környezettel rendelkező nagyvállalati ügyfelek gazdaságos működésének maximalizálása érdekében mindkét termék a Compaq díjnyertes VersaStor virtualizációs technológiáját hasznosítja.

Napjaink adattárolási szükségletei olyan új paradigma megteremtését igénylik, amely támogatja a stratégiai fontosságú növekedési platformokat és alkalmazásokat, a "rich media" megoldások optimalizálását, a globális adattárolási hálózatok működését, a NAS-SAN egyesítést és az egyszerűsített menedzselést. Mivel a StorageWorks Enterprise Virtual Array [rövidebb nevén Enterprise] és a StorageWorks NAS Executor valamennyi alkotóelemét a fenti igények figyelembe vételével tervezték meg, e megoldások lehetővé teszik, hogy a Compaq ügyfelei - értékes informatikai erőforrásaik bővítése és továbbfejlesztése révén - maradéktalanul meg tudjanak felelni az üzleti környezet aktuális kihívásainak.

"Az Enterprise komoly mérföldkőnek számít az idén augusztusban nyilvánosságra hozott StorageWorks ENSA-2 stratégiánk megvalósításában, és egyben a tavaly beharangozott VersaStor technológia piaci bevezetését is jelenti" - hangsúlyozta Mark Lewis, a Compaq Enterprise Storage Group elnökhelyettese és ügyvezető igazgatója. "Az Enterprise innovatív architektúrája a folyamatosan bővülő adattárolási környezet menedzselésével kapcsolatos költségek szabályozása mellett azt is lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy az adattárolási eszközök újrakonfigurálása és az adatok biztonsági mentése miatt szükséges, tervezett üzemkieséseket kiküszöbölve, ügyfeleik kiszolgálásának színvonalát is javítsák. A NAS és a SAN architektúrák összekapcsolásával a Compaq az adattárolási eszközök korlátlan elérhetőségéről is gondoskodik.

A StorageWorks elmossa a NAS és a SAN közötti határvonalat - az architektúrák teljes körű egybeolvasztásával elejét veszi a két alternatíva versengő összehasonlításából eredő konfliktusoknak és tanácstalanságnak. A ma bejelentett megoldásokkal kibővült StorageWorks megerősítette vezető szerepét az adattárolási szegmens erőforrásainak (idő, tér és költségek) szűkösségével kapcsolatos problémák leküzdése terén."

"Örömünkre szolgál, hogy ismét támogathatjuk a Compaq-ot legújabb adattárolási technológiája bevezetésében" - nyilatkozta Greg Reyes, a Brocade Communications elnök-vezérigazgatója. "A Compaq Enterprise Virtual Array és a NAS Executor kétségkívül áttörést jelent a nagyvállalati adattárolásról alkotott elképzelések valamint a NAS és a SAN architektúrák egyesítése szempontjából. A Compaq újfent bepillantást nyújtott az adattárolás jövőjébe, és stratégiájával minden bizonnyal sok ügyfele tetszését és bizalmát megnyeri."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról