:

Szerző: Barna József

2001. október 26. 14:48

Komoly érdeklődés övezi a Sun kezdeményezésére létrejött Liberty Alliance-t

[NetAktív] Kevesebb, mint egy hónappal azután, hogy a Sun Microsystems kezdeményezésére a világ 33 neves cége bejelentette a Liberty Alliance szövetség ( www.projectliberty.org ) megalapítását, abból a célból, hogy nyílt megoldást fejlesszen ki és alkalmazzon a hálózati azonosítás kezeléséhez, több mint 2 ezer cég kért információt a Szövetségben való részvétel feltételeiről.

[NetAktív] Kevesebb, mint egy hónappal azután, hogy a Sun Microsystems kezdeményezésére a világ 33 neves cége bejelentette a "Liberty Alliance" szövetség (www.projectliberty.org) megalapítását, abból a célból, hogy nyílt megoldást fejlesszen ki és alkalmazzon a hálózati azonosítás kezeléséhez, több mint 2 ezer cég kért információt a Szövetségben való részvétel feltételeiről.

A Liberty Alliance Szövetség alapítótagjai, akik több mint egymilliárd internetfelhasználót képviselnek: az ActivCard, az American Airlines, az Apache Software Foundation, a Bank of America, a Bell Canada Enterprises, a Cingular Wireless, a Cisco Systems, a CollabNet, a Dun and Bradstreet, az eBay, az Entrust, a Fidelity Investments, a Gemplus, a GM, a Global Crossing, az i2, az Intuit, a Liberate Technologies, a Nokia, az NTT DoCoMo, az Openwave, az O'Reilly and Associates, a RealNetworks, az RSA Security, a Sabre, a Schlumberger, a Sony Corporation, a Sprint, a Sun Microsystems, a Travelocity, a United Airlines, a Verisign és a Vodafone.

"A Liberty Alliance" minden kétséget kizáróan kulcsfontosságú pontra tapintott, amelyet igen sok, különféle területeken és iparágakban tevékenykedő szervezet lát kritikus tényezőnek" -- jegyezte meg Tony Scott, a GM műszaki igazgatója. "Örömmel látjuk a komoly érdeklődést, s ösztönöz bennünket, hogy ilyen sok szervezetet érdekel egy nyílt, összekapcsolt megoldás kialakítása a hálózati személyazonosság kezeléséhez."

Egy ilyen megoldás azt jelentené, hogy megvalósítható az egypontos bejelentkezés, a decentralizált hitelesítés és a nyílt autentikáció bármely, az internetre csatlakozó eszközről, a hagyományos asztali számítógépektől és mobiltelefonoktól kezdve egészen a tv-kig, autókig, hitelkártyákig és pénztárgépekig. A szövetség tagjai között megtalálhatók a világ legismertebb márkanevei és szolgáltatói, amelyeknek termékei, szolgáltatásai és partnerkapcsolatai lefedik a fogyasztói és ipari termékek, pénzügyi szolgáltatások, utazás, a digitális média, kereskedelem, telekommunikáció és technológia széles körét.

Bármely szervezet, amely érdeklődik a Liberty Alliance Project iránt, a részleteket a www.projectliberty.org címen találhatja meg. A Liberty Alliance Project a tervek szerint azonnal megkezdi egy, az üzleti gyakorlatokra, a személyes adatok kezelésére, a fogyasztói elterjedésre, illetve a technológiai fejlődésre vonatkozó terv -- roadmap -- elkészítését.

A Liberty Alliance Projectről

A Liberty Alliance Project (www.projectliberty.org) egy szervezet, amelynek célja, hogy nyílt, összekapcsolt, egypontos bejelentkezési és személyazonosság-hitelesítési megoldást hozzon létre a digitális gazdaságban minden olyan eszközhöz, amelyik az internetre kapcsolódik. A szövetség tagja lehet bármely kereskedelmi és nem kereskedelmi szervezet.

Megjegyzés: A Liberty a kezdeményezés kódneve. A tagok a szövetség felépítésére és a szellemi tulajdon közös fejlesztésére vonatkozó megállapodását várhatóan 45 napon belül véglegesítik.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 19:45

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.