Szerző: Bodnár Ádám

2001. október 25. 16:17

Elkészült a Microsoft Office v. X for Mac irodai programcsomag végleges kódja, a kereskedelmi megjelenés november 19-én lesz

A Microsoft szerdán készült el népszerű irodai programcsomagjának, az Office-nak legfrissebb Mac-változatával, az Office v. X-szel. A szoftver sorozatgyártása hamarosan megkezdődik és november 19-én az üzletekben lehet az új Office.

A Microsoft szerdán készült el népszerű irodai programcsomagjának, az Office-nak legfrissebb Mac-változatával, az Office v. X-szel. A szoftver sorozatgyártása hamarosan megkezdődik és november 19-én az üzletekben lehet az új Office.

Az Office v. X natív Mac OS X alkalmazás, ami azt jelenti, hogy a program kizárólag OS X operációs rendszeren fut. Az Apple azt várja a szoftvercsomagtól, hogy hatására a felhasználók áttérnek az OS X operációs rendszerre, amely ugyan már tavasszal megjelent, de nyár végéig nem volt a piacon elég alkalmazás, ami miatt megérte volna váltani.

Az Office natív verziója végre megfelelő indok lehet az OS 8 vagy OS 9 felhasználók számára, hogy frissítsék operációs rendszerüket. Bár az Office 2001 működik OS X alatt, de nem képes kihasználni az új operációs rendszer minden képességét és lehetőségét.

Az Office v. X továbbra is ugyanazokat az alkalmazásokat tartalmazza, mint elődje: a Word szövegszerkesztőt, az Excel táblázatkezelőt, a PowerPoint prezentációkésítőt és az Entourage-et, amely a Windows-on ismert Outlook Mac-es megfelelője. A programok legnagyobb részben csupán OS X-re lettek átszabva, de új funkciókkal is bővültek.

A Palm kézigépek felhasználóinak azonban csalódniuk kell, ugyanis az Entourage új változatával nem szinkronizálhatók a Palm készülékek. Szerencsére szó sincs arról, hogy a Microsoft diszkriminálná a nem-Pocket PC-alapú kéziszámítógépeket, a vállalat képviselője szerint a Palm még nem készítette el a készülékeihez a Mac OS X-zel kompatibilis illesztőprogramokat.

A Microsoft Office v. X upgrade csomag ára 299 dollár lesz, a teljes verzióért pedig 499 dollárt kell fizetni. Az Office 2001 felhasználók korlátozott ideig 149 dollárért juthatnak a frissítéshez. Akik azonban mostantól év végéig Office 2001-et vásárolnak, ingyen kapják a frissítést Office v. X-re.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról