Szerző: roberto

2001. október 24. 22:13:50

Az Opera vörös szőnyegen érkezik

[LinuxToday] Az norvég Opera Software tegnap jelentette be, hogy az Opera webböngésző linuxos változata ezentúl elérhető lesz a Ximian Red Carpet nevű programján keresztül is. A Red Carpet egy grafikus felületű szoftverkezelő eszköz, amely hatékony lehetőségeket kínál a Linuxunk szoftverállományának frissítésére, módosítására. Az Opera Software az elsők között lépett be a Ximian Red Carpet Partner Programba, amely lehetővé teszi, hogy a Red Carpet felhasználói ne csak a Ximian által összeállított szoftvercsomagokat telepíthessék rendszerükre, hanem külső cégek szoftvereit is.

Opera SoftWare[LinuxToday] Az norvég Opera Software tegnap jelentette be, hogy az Opera webböngésző linuxos változata ezentúl elérhető lesz a Ximian Red Carpet nevű programján keresztül is. A Red Carpet egy grafikus felületű szoftverkezelő eszköz, amely hatékony lehetőségeket kínál a Linuxunk szoftverállományának frissítésére, módosítására. Az Opera Software az elsők között lépett be a Ximian Red Carpet Partner Programba, amely lehetővé teszi, hogy a Red Carpet felhasználói ne csak a Ximian által összeállított szoftvercsomagokat telepíthessék rendszerükre, hanem külső cégek szoftvereit is.

A szoftverkezelő intuitív felhasználó felülete és az általa támogatott különböző disztribúciók a Red Carpetet vonzó megoldássá teszik az Opera felhasználói számára -- mondta Jon S. von Tetzchner, az Opera Software ügyvezető igazgatója. David Patrick, a Ximian elnöke és ügyvezető igazgatója is pozitívan fogadta a norvég cég lépését: "az Opera for Linux egy innovatív böngésző, örülünk, hogy az Opera csatlakozott a Red Carpet [Partner] Programhoz".

a címlapról