Szerző: Bodnár Ádám

2001. október 24. 14:43

Az Intel szerint jók a PC-piac közeli kilátásai

Bár a PC-piac rendkívül nehéz időszakot él át, az Intel szerint a közeljövőre vonatkozó kilátások kedvezőek. A vállalat szerint 2002-ben a nagyvállalatok 50 százaléka vásárol majd új PC-ket.

Bár a PC-piac rendkívül nehéz időszakot él át, az Intel szerint a közeljövőre vonatkozó kilátások kedvezőek. A vállalat szerint 2002-ben a nagyvállalatok 50 százaléka vásárol majd új PC-ket.

Anand Chandrasekher, az Intel Architecture Group alelnök elmondta, hogy a lassuló piac miatt cége 10 százalékkal csökkentette az idén leszállítandó Pentium 4 processzorok számát. Hozzátette azonban, hogy az új processzorok sikerrel debütáltak a piacon, a Pentium 4 piaci részesedése a második negyedévre 6 százalékkal növekedett az előző negyedévhez képest, a harmadik negyedévben pedig még ennél is nagyobb volt a növekedés. Földrajzi eloszlás tekintetében Kína jár az élen, itt a legnagyobb a Pentium 4 piaci részesedése.

Chandrasekher bevallotta, hogy a Socket423 foglalatú Pentium 4 processzorok valóban átmeneti terméknek tekinthetők, amelyre technikai gondok miatt volt szükség. Azonban hogy ezekből a chipekből mekkora készletekkel rendelkezik az Intel, azt nem árulta el.

Chandrasekher továbbá megerősítette a Tulloch chipkészlet törléséről szóló híreket. Szerinte ugyan a Rambus DRAM továbbra is a legmegfelelőbb memóriatípus nagyteljesítményű rendszerekbe, a DDR SDRAM gyors elterjedése miatt az Intel partnereivel egyeztetve úgy határozott, hogy beszünteti ennek a lapkakészletnek a fejlesztését.

A vállalat vezetője tagadta, hogy gondok lennének a 0,13 mikronos csíkszélességű Pentium 4 processzorok gyártása körül. Chandrasekher elmondása szerint a Northwood magos chipek sorozatgyártása már folyik, és a január eleji kereskedelmi megjelenés idején már elegendő mennyiségű új Pentium 4 áll majd a számítógépgyártók rendelkezésére.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról