Szerző: Bodnár Ádám

2001. október 24. 11:32

250 alkalmazottat bocsát el online divíziójától az Electronic Arts

Az Electronic Arts bejelentette, hogy 250 alkalmazottat bocsát el az EA.com divíziótól. A létszámleépítés a dolgozók közel harmadát érinti.

Az Electronic Arts bejelentette, hogy 250 alkalmazottat bocsát el az EA.com divíziótól. A létszámleépítés a dolgozók közel harmadát érinti.

Az EA.com online részleg a megalakítása óta folyamatosan veszteséget termel, a vállalat feltett szándéka, hogy a 2003-as pénzügyi év végére nyereséget termeljen a divízió -- ezért van szükség a költségek csökkentésére. A vállalat csütörtökön teszi közzé legutóbbi negyedévéről szóló pénzügyi adatait.

Az EA.com gondjait fokozza, hogy késik számos, régóta várt internetes játék, köztük az Earth & Beyond és a The Sims Online megjelenése. A vállalat szóvivője szerint biztosak az online játékok piacképességében, és mindent megtesznek, hogy a szoftverek minél hamarabb elkészüljenek.

Közben az Electronic Arts elnöke, John Riccitiello elmondta, hogy a jövőben szigorúan meg fogják vizsgálni a játékok profittermelő képességét és csak azokat adják ki, amelyek a leginkább piacképesnek ígérkeznek. Az elnök nem részletezte, melyek lesznek ezek a játékok, és mi alapján választják ki őket.

Az EA mindenesetre sosem volt szívbajos, ha projektek törléséről volt szó, emlékezzünk csak az Ultima Online 2 esetére...

a címlapról

dualsense

1

Bemutatkozott a PS5 kontrollere

2020. április 8. 12:30

A Sony az elődökhöz képest alaposan átrajzolt vezérlője DualSense néven debütál.