:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. október 24. 11:32

250 alkalmazottat bocsát el online divíziójától az Electronic Arts

Az Electronic Arts bejelentette, hogy 250 alkalmazottat bocsát el az EA.com divíziótól. A létszámleépítés a dolgozók közel harmadát érinti.

Az Electronic Arts bejelentette, hogy 250 alkalmazottat bocsát el az EA.com divíziótól. A létszámleépítés a dolgozók közel harmadát érinti.

Az EA.com online részleg a megalakítása óta folyamatosan veszteséget termel, a vállalat feltett szándéka, hogy a 2003-as pénzügyi év végére nyereséget termeljen a divízió -- ezért van szükség a költségek csökkentésére. A vállalat csütörtökön teszi közzé legutóbbi negyedévéről szóló pénzügyi adatait.

Az EA.com gondjait fokozza, hogy késik számos, régóta várt internetes játék, köztük az Earth & Beyond és a The Sims Online megjelenése. A vállalat szóvivője szerint biztosak az online játékok piacképességében, és mindent megtesznek, hogy a szoftverek minél hamarabb elkészüljenek.

Közben az Electronic Arts elnöke, John Riccitiello elmondta, hogy a jövőben szigorúan meg fogják vizsgálni a játékok profittermelő képességét és csak azokat adják ki, amelyek a leginkább piacképesnek ígérkeznek. Az elnök nem részletezte, melyek lesznek ezek a játékok, és mi alapján választják ki őket.

Az EA mindenesetre sosem volt szívbajos, ha projektek törléséről volt szó, emlékezzünk csak az Ultima Online 2 esetére...

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 20:05

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.