Szerző: Vörös Péter

2001. október 21. 15:31

Az EMC átfogó, 2 gigabites Fibre Channel migrációs megoldásokat kínál

[Hill and Knowlton Hungary] Új korszakot nyitott meg ma az EMC Corporation a hálózati információtároló technológiák terén: olyan integrált megoldásokat mutatott be, amelyekkel gyorsan és hatékonyan aknázható ki a 2 gigabit/másodperces (2 gigabites) Fibre Channel (üvegszálas) technológia. A mai bejelentés értelmében az EMC 2 gigabites megoldások átfogó skáláját fogja biztosítani: EMC CLARiiON és EMC Symmetrix rendszereket, az EMC által minősített, kompatíbilis tárolóeszköz-hardver- és szoftver-komponenseket, valamint migrációs (átállási) szolgáltatásokat. Mindezek eredményeképpen tisztán 2 gigabites és vegyes kapcsolati megoldások egyaránt kiépíthetők lesznek -- ez egyszerre csökkenti a költségeket és javítja a termelékenységet anélkül, hogy korlátozná az üzlet működését.

[Hill and Knowlton Hungary] Új korszakot nyitott meg ma az EMC Corporation a hálózati információtároló technológiák terén: olyan integrált megoldásokat mutatott be, amelyekkel gyorsan és hatékonyan aknázható ki a 2 gigabit/másodperces ("2 gigabites") Fibre Channel (üvegszálas) technológia. A mai bejelentés értelmében az EMC 2 gigabites megoldások átfogó skáláját fogja biztosítani: EMC CLARiiON és EMC Symmetrix rendszereket, az EMC által minősített, kompatíbilis tárolóeszköz-hardver- és szoftver-komponenseket, valamint migrációs (átállási) szolgáltatásokat. Mindezek eredményeképpen tisztán 2 gigabites és vegyes kapcsolati megoldások egyaránt kiépíthetők lesznek -- ez egyszerre csökkenti a költségeket és javítja a termelékenységet anélkül, hogy korlátozná az üzlet működését.

A cég által most bejelentett új CLARiiON FC4700 2-Gb platform és Symmetrix Four-Port 2-Gb FC Director mellett az EMC a szigorú E-Lab Tested Interoperability Program keretében bevizsgálta és minősítette 2 GB-kompatíbilis szerverek, operációs rendszerek és gazdagép-adapterek (Host-Bus Adaptor, HBA) különféle konfigurációit. Az EMC jelenleg vizsgálja és minősíti a partnerek 2 gigabites kapcsolótechnológiáit, amelyeket az EMC a tervek szerint azonnal megjelentet, amint azok hozzáférhetővé válnak.

"A McDATA és az EMC már régóta szállítja a világ egyetlen olyan Director szintű termékét, amely ma 2 gigabit/másodpercessé bővíthető" -- mondta Jack McDonnell, a McDATA elnök-vezérigazgatója. "A McDATA továbbra is a kategóriájában legjobb minőségű, az EMC robusztus tárolási megoldásait támogató hardvert és szolgáltatásokat kíván szállítani."

A 2 gigabites Fibre Channel technológia csökkenti a vásárlók költségeit, hiszen megduplázza a sávszélességet az üvegszálon csatlakozó tárolási környezetekben. Ez azt jelenti, hogy a tárolóeszköz-rendszerek portonként több gépet képesek kiszolgálni ugyanakkora területen, ugyanannyi kapcsolóval. Összetettebb, switch-switch kapcsolatokat is tartalmazó környezetekben pedig a 2 gigabites technológiával hatékonyabban használhatók ki a kapcsolók portjai, portonként több szerverkapcsolatot lehetővé téve.

"Önmagában az új 2 gigabites technológia bejelentése nem jelenti automatikusan azt, hogy vásárlóink azonnal tőkét kovácsolhatnak a technológiából. Pontosan ezért lép előrébb az EMC és kínál teljes körű megoldásokat" -- jelentette ki Chuck Hollis, a cég piacokért és termékekért felelős alelnöke. "A vásárlók elvárják a gyártóktól, hogy beépítsék a legmodernebb kapcsolati újdonságokat környezeteikbe, ugyanakkor azt is, hogy megőrizzék a rendszer stabilitását, az üzletmenet folytonosságát, valamint védjék a meglévő befektetéseket. Az EMC maximális mértékben tisztában van az ügyfelek ezen igényeivel."

James Opfer, a Gartner/Dataquest vezető elemzője így látja: "Az, hogy a 2 gigabites Fibre Channel széles körben elterjedjen, nagy mértékben azon múlik, hogy az iparág legfontosabb szereplői képesek-e jól időzítve megbízható és kölcsönösen együttműködő megoldásokkal előállni. Most, hogy a piac vezetői mind bejelentik a 2 gigabites kapcsolatok kezelését, a vásárlók egyre nyugodtabban állnak majd át az új generációs tárolóeszköz-hálózati technológiára."

A CLARiiON és Symmetrix platformok bővítései magukon hordozzák az EMC védjegyét a problémamentes kölcsönös együttműködést és a meglévő ill. korábbi technológiákkal való visszamenőleges kompatibilitást illetően. Az EMC a kölcsönös együttműködés bevizsgálása és minősítése terén befektetett több mint 2 milliárd dollárjának köszönhetően a ma bejelentett bővítések maximálisan támogatják az EMC átfogó EMC Support Matrixában felsorolt információs infrastruktúra-elemeket. Az újdonságok természetesen együttműködnek a vásárlók meglévő 1 gigabites környezeteivel is, és egyidejűleg képesek kiszolgálni az 1 és 2 gigabites adattovábbítást ugyanazon környezeten belül.

"Amint a hiperkonszolidáció trendje is igazolja, a vásárlók borotvaélesen a termelékenység növelésére ill. az adatközpont költségeinek csökkentésére koncentrálnak, és óriási potenciált látnak a 2 gigabites kapcsolódásban abban az irányban, hogy kevesebbel többet érjenek el" -- folytatta Hollis. "Ugyanakkor a vásárlók többet akarnak, mint csupán ígéretes, innovatív technológiát -- pontosan tudni akarják, hogyan is illeszkedik mindez az infrastruktúrájukba, hogyan állhatnak át rá és abszolút biztosak akarnak lenni abban, hogy egyetlen gyártó képes mindezt biztosítani és támogatni. Az EMC pedig pontosan ezt kínálja."

"Mint a SAN-infrastruktúra vezető szolgáltatójának, a Brocade-nak nagy örömére szolgál, hogy ma igen komoly mértékben van jelen 2 gigabit/másodperces termékekkel a piacon" -- nyilatkozta Jay Kidd, a Brocade termékmarketingért felelős alelnöke. "Azáltal, hogy partnereinkkel bevizsgáljuk 2 gigabit/másodperces eszközeink kölcsönös együttműködését, a Brocade segít biztosítani, hogy ez a kialakulóban lévő infrastruktúra a vállalati vásárlók rendelkezésére álljon. Jelenleg folyik a Brocade 2 gigabit/másodperces infrastruktúrájának a tesztje az EMC-vel, és igen tiszteletre méltó az az igyekezet, amely e technológiák széleskörű elterjesztésére irányul."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról