Szerző: Bodnár Ádám

2001. október 19. 10:55

Az Intel beszünteti elektronikus játékainak gyártását

[CNET] Az Intel csütörtökön bejelentette, hogy megszünteti a szórakoztatóelektronikai termékeket és játékokat gyártó Connected Products üzletágát, és nem gyártja tovább a vezeték nélküli billentyűzetét és egerét, digitális kameráit, MP3-lejátszóit és elektronikus játékait. A fennmaradó készletek kiárusítása várhatóan már 2002 elején befejeződik

[CNET] Az Intel csütörtökön bejelentette, hogy megszünteti a szórakoztatóelektronikai termékeket és játékokat gyártó "Connected Products" üzletágát, és nem gyártja tovább a vezeték nélküli billentyűzetét és egerét, digitális kameráit, MP3-lejátszóit és elektronikus játékait. A fennmaradó készletek kiárusítása várhatóan már 2002 elején befejeződik

"Az üzletág nem váltotta valóra a hosszú távú terveinket" -- magyarázta a döntést az Intel egyik szóvivője. A vállalat ezen felül nem jelenteti meg a Web Tablet internetböngésző készüléket sem, amelynek a prototípusát a januári Consumer Electronics Show rendezvényen mutatták be. A Dot.Station internetes készüléket sem gyártják már tovább. A Dot.Stationből eddig 250 ezer darabot szállítottak le az AOL spanyolországi leányvállalatának.

Az Intel képviselője ugyanakkor nyomatékosította, hogy az otthoni hálózati eszközök gyártása és forgalmazása tovább folytatódik, ezekkel ugyanis egy másik részleg foglalkozik.

A kaliforniai vállalat 1998-ban kezdte meg azt a programot, amelytől a PC-processzor ágazaton kívüli nyereség növekedését várták. Néhány terv -- például a kéziszámítógépek piacára való betörés -- sikeres volt, azonban egyes tervek nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.

Az Intel augusztusban jelentette be, hogy beszünteti a Rex tenyérgép forgalmazását, amelyet a Xircom felvásárlásával szerzett meg. Februárban a vállalat megszüntette az Intel Media Services tevékenységét, amely valós idejű internetes videoközvetítésekkel foglalkozott. Az e-kereskedelmi hosting szolgáltató Icat divízió is februárban szűnt meg.

A Connected Products részleg alkalmazottainak az Intel a vállalaton belül keres más állást, illetve végkielégítéssel elbocsátja őket.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról