Szerző: Barna József

2001. október 18. 22:22

Az AMD beszünteti az AMD 760 alaplapi chipkészlet gyártását

[Tech Report] Egy japán online magazin értesülései szerint az AMD még ez évben beszünteti az egyprocesszoros Athlon és Duron rendszereket támogató AMD 760 típusjelű alaplapi chipkészletének gyártását. S noha egyelőre a cég nem erősítette meg a hírt, egy erről szóló döntés meglehetősen racionális lenne a vezetés részéről. Hiszen, amint az ismert, a sunnyvale-i központú chipóriás jelenleg nem rendelkezik az alaplapi chipkészletek kielégítő tömegtermeléséhez szükséges gyártókapacitással, illetőleg a tervezésre fordítható relatíve alacsony kutatás-fejlesztési keret nem teszi lehetővé a piaci igényekhez rugalmasan alkalmazkodó termékek fejlesztését. Az AMD csupán nemrégiben, az Athlon processzor bevezetésekor lépett be erre a piacra, és saját tervezésű alaplapi megoldásai inkább tekinthetőek a partnereknek szánt szándéknyilatkozatoknak, mint tömegtermékeknek.

[Tech Report] Egy japán online magazin értesülései szerint az AMD még ez évben beszünteti az egyprocesszoros Athlon és Duron rendszereket támogató AMD 760 típusjelű alaplapi chipkészletének gyártását. S noha egyelőre a cég nem erősítette meg a hírt, egy erről szóló döntés meglehetősen racionális lenne a vezetés részéről.

Hiszen, amint az ismert, a sunnyvale-i központú chipóriás jelenleg nem rendelkezik az alaplapi chipkészletek kielégítő tömegtermeléséhez szükséges gyártókapacitással, illetőleg a tervezésre fordítható relatíve alacsony kutatás-fejlesztési keret nem teszi lehetővé a piaci igényekhez rugalmasan alkalmazkodó termékek fejlesztését. Az AMD csupán nemrégiben, az Athlon processzor bevezetésekor lépett be erre a piacra, és saját tervezésű alaplapi megoldásai inkább tekinthetőek a partnereknek szánt szándéknyilatkozatoknak, mint tömegtermékeknek.

Az AMD 760 ugyan meglehetősen sikeresnek mondható, megjelenése óta azonban a tajvani chipsetgyártók (ALi, VIA és a SiS), újabban pedig az NVIDIA is korszerűbb megoldásokkal jelentek meg a piacon.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról