Szerző: Bodnár Ádám

2001. október 18. 13:17

A Game Boy Advance megjelenése után jelentősen csökkent a Bandai WonderSwan Color konzol iránti kereslet

A japán Bandai bejelentette, hogy az utóbbi hónapokban jelentősen csökkent a WonderSwan Color nevű kézi játékgépe iránti kereslet.

A japán Bandai bejelentette, hogy az utóbbi hónapokban jelentősen csökkent a WonderSwan Color nevű kézi játékgépe iránti kereslet.


Bandai WonderSwan Color

A WonderSwan Color a Game Boy Advance legnagyobb ellenfelének számít, annak ellenére, hogy kizárólag Japánban kapható. És bár a gépre több nagynevű játékfejlesztő -- köztük a Final Fantasy sorozatot készírő Square -- is jelentet meg programokat, a Game Boy Advance megjelenése óta a WonderSwan Color iránti kereslet rendkívüli módon visszaesett.

A gyártó Bandai ezért azt közölte, hogy idén az eredetileg tervezett 1,8 millió darab helyett csupán 850 ezer WonderSwan Color konzol értékesítésére számítanak. A Bandai gépe 6500 jenbe kerül, míg a Game Boy Advance-ért 8900 jent kérnek. Hogy a gyártó tervezi-e a készülék árának további csökkentését, arról egyelőre nem tudni.

A Bandai 2000 őszén dobta piacra a WonderSwan Color-t, amely az 1999-ben megjelent WonderSwan továbbfejlesztett változata. A WonderSwan gépek a japán kézi játékgép-piac 10 százalékát tudták megszerezni a Game Boy változatai mellett.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról