:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. október 18. 12:51

Hat hónap alatt közel 12 millió darabot adtak el a Nintendo Game Boy Advance játékgépből

A japán Nintendo közzétette a Game Boy Advance konzol értékesítési adatait.

A japán Nintendo közzétette a Game Boy Advance konzol értékesítési adatait.

A játékgépet 2001. március 21-én mutatták be Japánban, és az azóta eltelt hat hónap során összesen 11,74 millió darabot értékesítettek belőle. A Nintendo nem árulta el, hogy ebből hány darab jut Japánra, Észak-Amerikára és Európára.

A vállalat várakozásai szerint a karácsonyi bevásárlási időszakban drasztikusan emelkedik majd az eladott gépek száma és jövő márciusra sikerül elérni a tervezett 23 milliós eladási darabszámot.

A Nintendo Game Boy Advance egy 32 bites, beágyazott memóriával rendelkező ARM mikroproceszor köré épül, 240x160 pixel felbontású kijelzője egyszerre 32,768 szín megjelenítésére képes. A gép legnagyobb erőssége a többjátékos üzemmódokban rejlik: egyszerre akár négy GBA is összekapcsolható.

A Game Boy Advance-on mindenfajta változtatás nélkül futtathatók a Game Boy-ra és a Game Boy Color-ra írt szoftverek. A Nintendo tervei szerint a karácsonyi piacon már közel 80 Game Boy Advance-re fejlesztett játék lesz az üzletek polcain.

A japán vállalat jelenleg havi 2 millió Game Boy Advance konzolt gyárt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:43

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.