Szerző: Vörös Péter

2001. október 16. 19:29

A Compaq új AlphaServereket mutat be

[Wall Street Journal] A Compaq ma új, középkategóriás AlphaServer számítógépeket fog bemutatni. Az egyik modell az AlphaServer ES45 lesz, ezt a vállalati piacra szánja a cég, ennek egy változata lesz az Oracle 9i szoftverrel gyárilag felszerelt modell. Az SC45 modell célpiaca a nagy teljesítményű tudományos alkalmazások. Az ES45 ára 100 ezer $ a két processzoros változat esetében. Az SC45 ára kb. 900 ezer $ a 16 processzoros verziónál.

A számítógépeket már szállítja a Compaq. A fő vetélytársak: az IBM p-Series szerverek, a Sun Blade 1000, a HP 9000 / L3000 modell. Egy korábbi szerződés értelmében az SC45 egyik első vevője a Pittsburgh Szuperszámítógép Központ.

Egy átfogó költségcsökkentési lépés részeként a Compaq júniusban megállapodott az Intellel arról, hogy átadja az Alpha technológiát az Intelnek és 64 bites szervercsaládját átállítja Itanium architektúrára.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról