Szerző: roberto

2001. október 11. 20:39

Az eWeek tesztjei alapján A StarOffice 6 képes lesz szembeszállni a Microsoft Office-szal

[ZDNet] A Sun Microsystems StarOffice nevű irodai csomagja talán nem fogja teljesen kiszorítani a Microsoft Office-t a vállalati piacról, de az eWeek Labs StarOffice 6 bétájával végzett tesztjei alapján van esély arra, hogy az irodai programok piacán megnehezítse a Microsoft helyzetét.

StarOffice[ZDNet] A Sun Microsystems StarOffice nevű irodai csomagja talán nem fogja teljesen kiszorítani a Microsoft Office-t a vállalati piacról, de az eWeek Labs StarOffice 6 bétájával végzett tesztjei alapján van esély arra, hogy az irodai programok piacán megnehezítse a Microsoft helyzetét.

A Microsoft Office-hoz hasonló kezelőfelület, valamint a rivális programcsomag fájlformátumainak ismerete lehetővé teszi a két vetélytárs békés együttélését. Hosszútávon pedig mindenképp a Sun alkalmazáscsomagjának az előnyére válnak a StarOffice 6-ban bevezetendő XML-alapú fájlformátumok, és a több platformon való jelenlét (Windows, Linux, Solaris).

StarOffice Writer, Calc és Impress nevű alkalmazásai, amelyek a szövegszerkesztésért, a táblázatkezelésért és a bemutatókészítésért felelősek, az eWeek által végzett kompatibilitási tesztekben jó eredménnyel hozták a Microsoftos megfelelőkben előállított dokumentumok formázását, stílusait, számításait.

A tesztelők felfigyeltek arra is, hogy a StarOffice Writer sokkal gyorsabb a Wordnél, ha nagyobb fájlok kezeléséről van szó. Egy három MB-os fájl, amely a Háború és béke teljes szövegét tartalmazta, szinte megfojtotta a Wordöt, míg a StarWriterben másodpercek alatt megnyílt és szerkeszthetővé vált.

a címlapról

dualsense

0

Bemutatkozott a PS5 kontrollere

2020. április 8. 12:30

A Sony az elődökhöz képest alaposan átrajzolt vezérlője DualSense néven debütál.