:

Szerző: roberto

2001. október 11. 20:39

Az eWeek tesztjei alapján A StarOffice 6 képes lesz szembeszállni a Microsoft Office-szal

[ZDNet] A Sun Microsystems StarOffice nevű irodai csomagja talán nem fogja teljesen kiszorítani a Microsoft Office-t a vállalati piacról, de az eWeek Labs StarOffice 6 bétájával végzett tesztjei alapján van esély arra, hogy az irodai programok piacán megnehezítse a Microsoft helyzetét.

StarOffice[ZDNet] A Sun Microsystems StarOffice nevű irodai csomagja talán nem fogja teljesen kiszorítani a Microsoft Office-t a vállalati piacról, de az eWeek Labs StarOffice 6 bétájával végzett tesztjei alapján van esély arra, hogy az irodai programok piacán megnehezítse a Microsoft helyzetét.

A Microsoft Office-hoz hasonló kezelőfelület, valamint a rivális programcsomag fájlformátumainak ismerete lehetővé teszi a két vetélytárs békés együttélését. Hosszútávon pedig mindenképp a Sun alkalmazáscsomagjának az előnyére válnak a StarOffice 6-ban bevezetendő XML-alapú fájlformátumok, és a több platformon való jelenlét (Windows, Linux, Solaris).

StarOffice Writer, Calc és Impress nevű alkalmazásai, amelyek a szövegszerkesztésért, a táblázatkezelésért és a bemutatókészítésért felelősek, az eWeek által végzett kompatibilitási tesztekben jó eredménnyel hozták a Microsoftos megfelelőkben előállított dokumentumok formázását, stílusait, számításait.

A tesztelők felfigyeltek arra is, hogy a StarOffice Writer sokkal gyorsabb a Wordnél, ha nagyobb fájlok kezeléséről van szó. Egy három MB-os fájl, amely a Háború és béke teljes szövegét tartalmazta, szinte megfojtotta a Wordöt, míg a StarWriterben másodpercek alatt megnyílt és szerkeszthetővé vált.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 23:44

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.