:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. október 11. 11:20

Elkelt a húszmilliomodik PlayStation 2

A Sony Computer Entertainment tegnap bejelentette, hogy leszállította a húszmilliomodik PlayStation 2 konzolt. A japán gyár legújabb generációs játékgépe 2000. márciusában került forgalomba.

A Sony Computer Entertainment tegnap bejelentette, hogy leszállította a húszmilliomodik PlayStation 2 konzolt. A japán gyár legújabb generációs játékgépe 2000. márciusában került forgalomba.

A Sony tájékoztatása szerint Európában 4,6 millió, Japánban 6,86 millió, Észak-Amerikában pedig 8,55 millió PlayStation 2 kelt el. Az Egyesült Államokban és Európában csak 2000 őszén, a karácsonyi bevásárlószezon kezdetén jelent meg a konzol.

A gép az Egyesült Államokban 299 dollárba, Európában pedig 199 fontba kerül. A Sony nemrégiben csökkentette a PlayStation 2 európai árát, aminek hatására a vásárlási kedv közel olyan szintre nőtt, mint a konzol kereskedelmi megjelenésekor. Jelenleg havi 1,8 millió gép készül az üzemekben.

A Sony továbbá azt is bejelentette, hogy a húszmilliós eladási példányszám kapcsán Japánban piacra dob egy sorozat PlayStation 2 konzolt, amely színes borítással rendelkezik. Összesen ötféle kivitel készül majd (piros, kék, fehér, ezüst, sárga), minden színből 600 darabot készít a Sony. A gépeket 50 ezer jenért (415 dollárért) lehet megrendelni a PlayStation.com weboldalon.

A japán vállalat a hírek szerint Európában és Amerikában is tervez egy hasonló akciót, de annak a részletei egyelőre nem ismertek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 18:32

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.