Szerző: Vörös Péter

2000. április 11. 01:39

Az IBM bemutatta a DB2 Universal Database Version 7 adatbázis kezelő szoftvert

Természetesen a gyors Internetes keresés áll a figyelem középpontjában az új DB2-nél - a .com/hu/stb. cégeket és a nagyvállalatokat egyaránt ez foglalkoztatja a legjobban. Az IBM új árstruktúrát is bejelentett: Web-szolgáltatásokat nyújtó cégek részére a generált forgalom bizonyos százalékát kell fizetni a Nagy Kéknek, előfizetőnként vagy tranzakciónként.
A középkategóriájú adatbázis piacon (amelyen a DB2 szoftver e változatát kezdetben fogja árulni az IBM) az Oracle becsült piaci részesedése 60%, míg a fennmaradó 40% lényegében az IBM és a Microsoft SQL Server között oszlik meg. A szakértők szerint a mostani bejelentéssel az IBM jelentős előrelépést érhet el, mind ár, mind pedig funkcionalitás szempontjából. (Az IBM a mainframe-eknél használt adatbáziskezelő szoftverek piacán "természetesen" piacvezető.)
Az IBM 5-éves, 1 milliárd $-os befektetést tervez az adatbáziskezelő szoftverek terén. Világszerte összesen 1000 értékesítési szakembert és 300 szoftvermérnököt vesz fel a cég e célból. A szoftver az IBM értékesítési tortájának egyik legkisebb szeletét jelenti - ugyanakkor ez az egyik leggyorsabban növekvő terület a cégen belül.
A DB2 Universal Database Version 7 megjelenése a második negyedévre várható, egyelőre tesztelés alatt áll.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról