Szerző: roberto

2001. október 09. 21:01:19

Opera 5: túl az ötmillión

[Opera Software] A Norvég Opera Software néhány napja jelentette be, hogy a webböngészőjük windowsos változatának ötös verzióját a 2000 decemberi megjelenése óta ötmilliónál is többen töltötték le.

Opera Software[Opera Software] A Norvég Opera Software néhány napja jelentette be, hogy a webböngészőjük windowsos változatának ötös verzióját a 2000 decemberi megjelenése óta ötmilliónál is többen töltötték le.

Ebben az ötmillióban nincsenek benne a számítógépes magazinok CD-mellékletein szereplő Opera-változatok, az ilyen mellékletekről szintén több millióan juthattak hozzá a programhoz. Az Opera 5 for Windows volt a cég első ingyenesen használható reklámcsíkos böngészője.

Jon S. von Tetzchner, az Opera Software ügyvezető igazgatója a hír kapcsán elmondta, hogy néhány héten belül tervezik egy olyan új Opera böngésző kiadását, amelyik nem csak a nyugati (iso-8859-1-es) karakterkészletet támogatja. Ezzel a lépéssel Ázsia gyorsan fejlődő internetes piacaira szeretnének betörni. Az Opera jövőbeli változataiban mindenképpen lesz Unicode támogatás.

A norvég cég egyébként már kiadott egy Unicode támogatással ellátott Operát, a böngésző 5.2.1-es verziószámot viselő QNX rendszeren futó változatát, és ezután minden Operát Unicode támogatással szeretnének ellátni.

A böngészőnek pillanatnyilag Windows, Mac OS, Linux, EPOC, Solaris, QNX, BeOS és OS/2 alatt futó változatai léteznek.

a címlapról