:

Szerző: Ady Krisztián

2001. október 8. 12:24

Már kapható Angliában a Hercules PCI csatolófelületű KYRO kártyája

[ PowerVR Revolution ] A Hercules 4000XT PCI megjelenése azoknak okozhat kellemes meglepetést, akik AGP csatoló nélküli, néha szerény teljesítményű integrált videóval rendelkező alaplapra építették gépeiket, főként anyagi megfontolásokból.

[PowerVR Revolution] A Hercules 4000XT PCI megjelenése azoknak okozhat kellemes meglepetést, akik AGP csatoló nélküli, néha szerény teljesítményű integrált videóval rendelkező alaplapra építették gépeiket, főként anyagi megfontolásokból.

Sajnos a mai nagy AGP lázban szinte nem is érhető el a mai játékoknak többnyire megfelelő sebességet nyújtó videokártya PCI csatolóval, így ez a Hercules termék elég nagy űrt tölthet be.

Igaz a 4000 XT PCI kártya csak a kisebbik, 115MHz-es eredeti KYRO chipre épül, adott felbontásig (1024x768) kitűnő sebességre képes 7-800 MHz-es processzorokkal. A kártyán 32MB-nyi szinkron sebességen, 115MHz-en futó SDRAM kapott helyet. A PCI csatolófelületű kártya -- állítólag -- hasonló teljesítményre képes, mint AGP-s társa.

A kártya 65 angol fontba kerül, ugyanannyiba, mint az AGP-s verzió. Olcsóbban kapható a márkásabb NVIDIA MX200 chippel szerelt kártyáknál, ám azoknál sokkal jobb teljesítményt nyújt, mint ebből az alsókategóriás kártyákat tesztelő cikkből kiderül.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 19:03

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.