Szerző: Ady Krisztián

2001. október 6. 21:59

Pentium 4-es rendszerek titokzatos halála

A The Inquirer információi szerint az Intel felhívást tett közzé, mely szerint az Active Monitor 1.13-as (vagy régebbi) és az ATA meghajtó 6.10-es (vagy nagyobb) verziójának telepítése furcsa fekete halálba taszíthatja a gépet. A probléma Windows 2000 operációs rendszer alatt jelentkezik.

A The Inquirer információi szerint az Intel felhívást tett közzé, mely szerint az Active Monitor 1.13-as (vagy régebbi) és az ATA meghajtó 6.10-es (vagy nagyobb) verziójának telepítése furcsa "fekete halálba" taszíthatja a gépet. A probléma Windows 2000 operációs rendszer alatt jelentkezik.

A "fekete halálból" csak egyetlen eredményes módszerrel lehet visszatérni: legalább 15 másodpercig teljesen áramtalanítani kell a gépet -- hitük szerint. Nem elegendő az egyszerű kikapcsolás, ugyanis a mai ATX tápegységek még ilyenkor is biztosítanak, biztosíthatnak némi áramforrást az alaplap számára.

Az Intel szerint a problémát az Intel Active Monitor alkalmazás SM Bus Monitor meghajtója okozza.

Az Intel weboldaláról letölthető az Active Monitor 1.14-es változata, mely már a javított eszközmeghajtót tartalmazza. Érdemes az ennél régebbi verziót a problémák elkerülése végett lecserélni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról