:

Szerző: Vörös Péter

2001. október 10. 12:37

Vezető piacelemzők méltatják az Oracle9i Real Application Clusters technológiáját

[Oracle] Több nemrégiben készült, vezető informatikai piackutató cégektől származó jelentés is megerősíti, hogy az Oracle, az e-business szoftverek legnagyobb szállítója, rendkívül gazdaságos módot kínál ügyfeleinek adatbázisaik teljesítményének, méretezhetőségének és rendelkezésre állásának igény szerinti bővítésére azáltal, hogy az Oracle9i adatbázis-kezelőkhöz biztosítja a Real Application Clusters fürtözési technológiát.

[Oracle] Több nemrégiben készült, vezető informatikai piackutató cégektől származó jelentés is megerősíti, hogy az Oracle, az e-business szoftverek legnagyobb szállítója, rendkívül gazdaságos módot kínál ügyfeleinek adatbázisaik teljesítményének, méretezhetőségének és rendelkezésre állásának igény szerinti bővítésére azáltal, hogy az Oracle9i adatbázis-kezelőkhöz biztosítja a Real Application Clusters fürtözési technológiát.

Az IDC és a Summit Strategies a vezető piackutatók többségével együtt méltatja az Oracle fürtözött adatbázis-technológiájában rejlő előnyöket. A jelentések konkrétan rámutatnak, milyen megdöbbentő költségmegtakarítást érhetnek el azok a felhasználók, akik az Oracle9i Real Application Cluster fürtök használata mellett döntenek olcsó, tömegcikknek számító hardvereken.

Fokozatos növekedés: a méretezhető rendszer, amely együtt nő a vállalattal
Az Oracle9i Real Application Clusters technológia segítségével a vállalatok adatbázisaikat ugyanolyan tempóban méretezhetik és bővíthetik, mint ahogy a cég növekszik. Ez alapvetően más megközelítés, mint amikor előbb meg kell venni az igényeiket jóval meghaladó kapacitású hardvert, és csak utána "nő bele a ruhába" a rendszer.

A korábbi fürtözési technológia mellett a fürt bővítése új kiszolgálókkal vagy számítógépekkel igencsak időigényes és költséges műveletnek számított, hiszen minden egyes új kiszolgáló üzembe állításával át kellett írni vagy particionálni az alkalmazásokat. Ma viszont az Oracle9i Real Application Clusters technológiának köszönhetően a fürt egyszerűen magától hozzáigazodik az új hardverkonfigurációhoz, és az adatokat szétteríti az újabb kiszolgálókra, ezzel időt és pénzt takarítva meg a vállalatnak.

Carl Olofson, az IDC munkatársa az Oracle9i Real Application Clusterst "áttörést képviselő technológiának" tekinti, és nemrégiben közzétett jelentésében, melynek címe "Az IBM felvásárolja az Informix adatbázis-kezelőjét -- ez háborút jelent", kijelenti, hogy "annak a lehetősége, hogy egy alkalmazást módosítás nélkül jelentős mértékben föl lehessen méretezni, szinte kifejezhetetlen értéket képvisel az üzleti ügyfelek számára."

Megnövelt megbízhatóság és rendelkezésre állás
Az Oracle9i Real Application Clusters középpontjában az Oracle Cache Fusion architektúra áll, amely megosztott memória-gyorsítótárként mindegyik központi egység számára biztosítja a leggyakrabban használt adatok gyors elérését. A Summit Strategies egy nemrégiben közzétett jelentése ("Az Oracle RAC több, mint RAC-ionális érv az Oracle9i adatbázis-kezelő mellett") ismerteti, hogyan "kínál a fürtözött architektúra jobb rendelkezésre állási és készenléti tartalékra váltási (failover) jellemzőket a nagy egygépes SMP (szimmetrikus multiprocesszoros) rendszerekhez képest".

"Az Oracle9i Database komoly minőségi ugrás a fürtözött adatbázisrendszerek evolúciójában" -- jelentette ki Chuck Rozwat, az Oracle Corporation kiszolgálótechnológiákért felelős vezérigazgató-helyettese és alelnöke. "A piacelemzők jelentései ismételten rámutatnak, hogy az Oracle9i Real Application Clusters technológia jelentős költségmegtakarítást eredményez a felhasználók számára, ami gyakorlatilag korlátlan méretezhetőséggel, folyamatos rendelkezésre állással és következetes megbízhatósággal párosul."

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 05:13

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.