:

Szerző: roberto

2001. október 3. 22:56

Az Adobe bejelentette az Illustrator 10-es verzióját

[Adobe] Az Adobe Inc. az elmúlt héten jelentette be vektorgrafikus programjának, az Adobe Illustratornak a következő verzióját. A cég sajtóközleménye szerint a 10-es Illustrator igazi áttörés, amely rengeteg lehetőséget kínál a webre dolgozó fejlesztőknek.

Adobe[Adobe] Az Adobe Inc. az elmúlt héten jelentette be vektorgrafikus programjának, az Adobe Illustratornak a következő verzióját. A cég sajtóközleménye szerint a 10-es Illustrator igazi áttörés, amely rengeteg lehetőséget kínál a webre dolgozó fejlesztőknek.

A cég új programjának dinamikus adatokon alapuló grafikáival például elkerülhető az ismétlődő grafikus feladatokkal való bíbelődés. A webdesignerek olyan mintákat készíthetnek a programmal, amelyeknek a változóit különféle objektumokkal, például terméknevekkel, vállalati logóval lehet feltölteni.

A 10-es verzió újdonsága az ismétlődő grafikák sokkal takarékosabb tárolása közbeiktatott szimbólumok segítségével. A szimbólumkezelő eszközök egyébként hatalmas mennyiségű elem kezelésére képesek, valósidejű szín- és alakmódosítással. Új lehetőség a CSS elemeivel felvértezett HTML-táblázatok használata, az SVG formátum továbbfejlesztett támogatása vagy Macromedia Flash (SWF) formátumban való mentés lehetősége.

A program a 2001 utolsó negyedévében kerül a piacra, ára körülbelül 400 dollár lesz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 10:09

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.