:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. október 3. 13:23

Februártól tajvani vállalatok gyártják majd a Sony PlayStation 2 konzolokat

[Digi Times] A Sony februárra teljesen outsource-olja a PlayStation 2 játékkonzol gyártását. A tajvani vállalatok 20 millió darabos megrendelésre számítanak, összesen 4 milliárd dollár értékben.

[Digi Times] A Sony februárra teljesen outsource-olja a PlayStation 2 játékkonzol gyártását. A tajvani vállalatok 20 millió darabos megrendelésre számítanak, összesen 4 milliárd dollár értékben.

Várhatóan a tajvani Lelon Electronics gyártja majd a konzol "passzív alkatrészeit", úgymint burkolat, stb., a szintén tajvani Foxconn Eletronics pedig összeépíti a gépeket. Természetesen a konzolba kerülő chipeket és elektronikát továbbra is a Sony szállítja majd.

A hírek szerint a PlayStation 2 összeállítási ára 200 dollár és a Foxconn novemberben kezdi meg az első darabok legyártását. A vállalat elnöke szerint a játékkonzol-piac nagy lehetőségeket rejt. "A jelenlegi gazdasági helyzetben az emberek sokkal szívesebben játszanak otthon játékokkal, mint inkább költsék a pénzüket az üzletekben" - fogalmzott a Foxconn elnöke, Tai-ming Kuo.

A vállalat jelentősen megnöveli gyártókapacitását. A Foxconn jelenleg 30 SMT (felületszerelt alkatrész) gyártósorral rendelkezik, ezt 70-re növelik és a közeljövőben akár további 80 gyártósor beindítása is lehetséges. A Foxconn a kínai Kunshan városban található üzemében végzi majd a PlayStation 2 konzolok összeszerelését.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 22:06

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.