Szerző: Bodnár Ádám

2001. szeptember 27. 11:39

A Nintendo nem lesz képes kielégíteni az amerikai megrendeléseket

A japán Nintendo keddi bejelentése szerint képtelen lesz kielégíteni az amerikai üzletek GameCube konzolra vonatkozó megrendeléseit. A nagy áruházláncok arra kérték a Nintendót, hogy növelje a leszállított gépek számát, hogy ellensúlyozza a Microsoft Xbox kezdeti hiányát.

A japán Nintendo keddi bejelentése szerint képtelen lesz kielégíteni az amerikai üzletek GameCube konzolra vonatkozó megrendeléseit. A nagy áruházláncok arra kérték a Nintendót, hogy növelje a leszállított gépek számát, hogy ellensúlyozza a Microsoft Xbox kezdeti hiányát.

"Lehetetlennek tűnik a számunkra, hogy bármilyen változtatást hajtsunk végre az idei szállítási terveken, tekintettel a véges gyártókapacitásunkra" -- mondta a Nintendo egyik magas rangú képviselője. Annak ellenére, hogy a GameCube japán debütálása csalódást okozott, a szigetországi üzletek is egyre többet rendelnek a konzolból, ezért a Nintendo nem irányíthatja át a japán szállítmányokat az Egyesült Államokba.

A Microsoft a múlt hét végén jelentette be, hogy november 8-ról november 15-re halasztja az Xbox amerikai premierjét, és egyúttal azt is közölte, hogy valószínűleg nem tudja tartani a szállítási terveit, ezért a megjelenés időpontjában nem áll majd a vásárlók rendelkezésére az eredetileg tervezett 600-800 ezer konzol.

Szakértők szerint a Microsoft mindössze 300 ezer készüléket tud majd biztosítani az Xbox premierjére. A Nintendo az Egyesült Államokban november 18-án dobja piacra a GameCube-ot és 700 ezer gépet tervez leszállítani a kereskedelmi megjelenés napjára.

A japán konzolgyártó az év végéig összesen 1,1 millió GameCube gépet szállít az amerikai piacra. A vállalat képviselője szerint egyelőre nem tudják növelni a gyártókapacitást, erre legkorábban 2002 elején kerülhet sor, amennyiben megfelelő kereslet mutatkozik a gép iránt.

A Nintedo 450 ezer GameCube konzolt szállított a japán premierre, amelyet további 50 ezer darb követ ebben a hónapban. A tervek szerint októberben 100 ezer, novemberben 200 ezer, decemberben pedig 500 ezer gépet szállít a japán piacra a gyártó.

A Sony óriási presztízsveszteséget könyvelt el, amikor nem volt képes elegendő PlayStation 2 konzolt szállítani a gép piaci premierjére. Ennek nyomán a konkurens Microsoft és Nintendo többször hangoztatták, hogy a saját konzoljuk megjelenését úgy időzítik, hogy ne merülhessenek fel szállítási problémák és mindenképpen elegendő készülék álljon majd a vásárlók rendelkezésére.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.