Szerző: Bőle György

2000. április 10. 13:10

NVIDIA: mi van a háttérben?

HIRDETÉS

A mai hétfői netezésem folyamán kicsit körbeszaglásztam a NASDAQ-on is (pontosabban Yahoo! Finance), és meglepődve láttam (kicsit azért mosolyogtam is), hogy az NVIDIA a top losers tábláról a top winners táblára ugrott. Nem akarok jós szerepkörben mutatkozni, de pont erről írtam cikket a múlt héten. Spekuláció, spekulácó hátán... A laza 60 és 103 dollár közötti ingázás oka gyakorlatilag megfejthetetlen, de azért csöpögtetnék némi adalékot:

Az elmúlt pénteken írtam, hogy valószínűleg árprilis 25-én lesz bejelentve az NV15 chip. Utólag megjegyezném, hogy ez így nem is teljesen igaz (köszi Laa-Yosh), mert a hír alapjául az NVIDIA április 25-én lejáró NDA (Non Disclosure Agreement) szerződése szolgál. Arról van szó, hogy azok a site-ok, illetve médiák, akik aláírják a szerződést, megkapnak minden infót a fejlesztésekről és specifikációkról, de csak egy előre kikötött napon hozhatják nyilvánosságra (ilyen lesz a mi Krinyonknak is, csak Savage ügyben!). Nos, a nagy nap 25-én lesz, és valószínűleg valami nagy dolgot vár a tőzsde. Vagy talán bizonyos emberek szeretnének nagy várakozásokat ébreszteni a piacban, hogy elszálljanak az árak?!
Attól függetlenül, hogy a HWSW egy szubjektív, független média, én azért már most postázom, hogy az NV15 közel nem hoz majd 1600Mtexel-t (ha bejön, akkor kijár a jós titulus). Persze azért ezt nem teljesen saját kútfőből szedtem, mert éppen Ytse írta pár hírrel ezelőtt, hogy az NVIDIA már cáfolja az NV15-ről kijött előzetes infókat, ergo kihátrál azokból a pletykákból, amik hirtelen kínossá kezdenek válni a számára. Éppen ezért vagyok kíváncsi az NVIDIA részvény teljesítményére azon bizonyos napon...
Egy dolog viszont biztos, ha az NV15 teljesítménye nem hozza a hihetetlen Mtexel-eket, akkor az NVIDIA marketing részlege lesz az április bolondja, sőt egy-két befektetőnek alaposan elmegy a kedve a cégtől. Miért: mert amíg érdekében állt az NVIDIA-nak a részvényemelkedésből adódó tőkebevonás, addig nem cáfolták az 1600 MTexel-eket, csúcs-specifikációkat, most az NDA lejárta előtt pedig hirtelen cáfolnak mindent.

Egy dolog fix, a grafikus gyorsítók szerelmeseinek nagyon jó kis hónapja lesz. A menü:
  • végleges NV15 infók
  • ATI Rage6 bemutató (lásd régebbi hírünket)
  • esetleg Voodoo 4-5 teszteredmények, sőt talán összehasonlító tesztek az NV15-tel!
Na megyek és betámadom Ant-ot a Martroxusersen, hogy mi is van az ő NDA szerződésével, hátha kapok egy kis G450, G800 hírmagot...

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 23:42

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.