Szerző: Vörös Péter

2001. szeptember 21. 17:27

CASSIOPEIA Lagenda BE-500: olcsó, Windows CE operációs rendszert használó kézigép a Casiótól

[AsiaBizTech] A Casio azt tervezi, hogy október 20-án dobja piacra olcsó, színes LCD kijelzős, kezdőknek szánt, Windows CE operációs rendszert használó modelljét, a CASSIOPEIA Lagenda BE-500-at. A készülék kifejlesztésénél a fő hangsúly az alapvető funkciókon és az egyszerű felhasználáson volt.

A CASSIOPEIA Lagenda BE-500-on van CompactFlash kártyaaljzat (Type II), és az internetre is rá lehet csatlakozni egy olyan PHS kártya segítségével, mint pl. az NTT DoCoMo-féle "P-in Comp@ct" "P-in m@ster". A készülék mérete: 76 mm x 121 mm x 17,9 mm (szélesség x magasság x vastagság), a súly 158 gramm.

Az operációs rendszer a Windows CE 3.0, a kijelző 3,2 hüvelykes STN színes LCD. A processzor 166 MHz-es VR4131. A memória 16 MB + 16 MB flash memória. A készüléken található egy soros csatlakozó, amivel USB, mobiltelefon, ill. PHS csatlakozásra van mód, ezenkívül van egy sztereó fejhallgatóaljzat is.

A PC-vel történő adatcseréhez adott bölcső USB kompatibilis. Az adatszinkronizáció a Microsoft Outlook 97/98/2000-re van kihegyezve.

A készülék fő funkciói: címjegyzék, naptár, ütemezési funkciók, e-mail, webböngészés, Microsoft Word/Excel/PowerPoint fájlok olvasása, MP3-fájlok lejátszása, képek kijelzése (JPEG, GIF, BMP, PNG) és videofelvételek lejátszása (CMF).

A modell várható piaci ára 34.800 jen (kb. 84 ezer Ft).

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról