:

Szerző: Vörös Péter

2000. április 10. 02:05

A bizonytalansági tényező immár a Microsoft ellen dolgozik

A vállalatok eddig az MS mellett nem kis részben a félelem, bizonytalanság és kétségek miatt döntöttek, az alternatív platformokkal való kísérletezés helyett. Most úgy tűnik, hogy a bizonytalansági tényező az MS ellen dolgozik. A cég ellen folyó antitröszt-per egyelőre nehezen megjósolható végleges jogorvoslata(i) valamint a várható számos magánper a cég jelentős erőforrásait kötheti le, így az elemzők és a felhasználók jó része kíváncsi, hogy vajon a cég tud-e a korábbihoz hasonlóan hatékonyan versenyezni.

A vállalatok eddig az MS mellett nem kis részben a félelem, bizonytalanság és kétségek miatt döntöttek, az alternatív platformokkal való kísérletezés helyett. Most úgy tűnik, hogy a bizonytalansági tényező az MS ellen dolgozik. A cég ellen folyó antitröszt-per egyelőre nehezen megjósolható végleges jogorvoslata(i) valamint a várható számos magánper a cég jelentős erőforrásait kötheti le, így az elemzők és a felhasználók jó része kíváncsi, hogy vajon a cég tud-e a korábbihoz hasonlóan "hatékonyan" versenyezni.
A legtöbb felhasználó egyelőre nem mond le az MS termékek használatáról, de emellett tartanak a Windows platform jövőjével kapcsolatban. Tanácsadó cégek is úgy nyilatkoznak, hogy a Microsoft-"kötöttség" csökkenését javasolják ügyfeleiknek, amennyiben az lehetséges. Ez új esélyt adhat a vetélytárs op rendszereknek: NetWare, Linux, Macintosh, sőt még a Be is nyerhet az új helyzet révén.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 20:22

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.