Szerző: Ady Krisztián

2001. szeptember 13. 00:58

A Sony bejelentette MP3 Audio Adapter kiegészítőjét, amelyeket Clié kéziszámítógépeivel lehet használni

[PDAMania] A Sony tegnap jelentette be MP3 Audio Adapter készülékét, amelyet az MP3-lejátszóval nem rendelkező Clié kéziszámítógépekkel lehet használni.

[PDAMania] A Sony tegnap jelentette be MP3 Audio Adapter készülékét, amelyet az MP3-lejátszóval nem rendelkező Clié kéziszámítógépekkel lehet használni.

A PEGA-SA500 nevű kiegészítő szeptember végétől kapható Japánban, de a hírek szerint hamarosan kapható lesz az Egyesült Államokban és Európában is. Az MP3 Audio Adapter kiskereskedelmi ára a hírek szerint 120 dollár körül alakul majd.

Az apró méretű berendezést a Clié kézigépek soros portjára kell csatlakoztatni, a működésükhöz szükséges energiát is a kéziszámítógépből veszik fel. Az MP3 Audio Adapter a 44,1 kHz-es mintavételezéssel és 32-128 kbit/sec "bit rate"-tel rendelkező állományokat képes lejátszani. Az N sorozatba tartozó Clié gépek legfeljebb 4 óráni MP3 anyag tárolását teszik lehetővé, az S család tagjai pedig 3 órányi zenét képesek raktározni.

Érdekesség, hogy a készülék nem boldogul azzal az ATRAC3 formátummal, amelyet az MP3-lejátszó képességekkel gyárilag ellátott Clié gépek gond nélkül kezelnek.

Az MP3 Audio Adapter mellé egy formatervezett Sony fülhallgató is jár, no meg természetesen az MP3-lejátszáshoz szükséges szoftver is. A berendezés exrta szolgáltatása, hogy a gMovie programmal lejátszott videók hangját is meghallgatgatjuk vele.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról