:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. szeptember 6. 11:38

A Toys "R" Us fél óra alatt eladta az első Xbox szállítmányát

[CNET] Az egyik legnagyobb amerikai játékbolt-hálózat, a Toys R Us kedden 30 perc alatt eladta az első szállítmány Xbox konzolt. Természetesen internetes előrendelésről van szó, a gép csak november 8-án jelenik meg az Egyesült Államokban.

[CNET] Az egyik legnagyobb amerikai játékbolt-hálózat, a Toys "R" Us kedden 30 perc alatt eladta az első szállítmány Xbox konzolt. Természetesen internetes előrendelésről van szó, a gép csak november 8-án jelenik meg az Egyesült Államokban.

Bár a 299 dolláros gépet csak egy 499 dollár értékű csomagban lehetett megvenni, a játékosok percek alatt kiürítették a Tos "R" Us virtuális polcait. A vállalat képviselője azonban nem árulta el, pontosan hány csomagot értékesítettek. Legközelebb szeptembern 11-én lesz lehetőség a konzol megrendelésére.

A Toysrus.com képviselője elmondta, hogy a konzolt kizárólag szoftvereket és kiegészítőket is tartalmazó csomagban lehet majd náluk megrendelni, ugyanis az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a vásárlók amúgy is így tennének. A vevők így postaköltséget és adót takarítanak meg, a Toysrus.com pedig adminisztrációs és raktározási költséget. A Nintendo Gamecube konzolt is csak csomagban lehet majd megvenni a Tosrus.comnál.

Közben már egyre több helyen előrendelhető az Xbox és mindenhol csomagokban. Az Electronics Boutiqe-nál 499 és 725 dollár közötti ajánlatok vannak, a GameStopnál 599 és 1199 dollár közötti csomagokból választhatnak a vevők.

Egyesek szerint a kereskedők nem önszántukból kínálják csomagokban az Xboxot, ugyanis jelentős marketingtámogatást kapnak a Microsofttól. A redmondi szoftvergyártó elismerte, hogy valóban szorgalmazza a szoftverekkel és kiegészítőkkel "dúsított" csomagok eladását, de november 8-tól már mindenhol kapható lesz az Xbox konzol magában is, mégpedig 299 dollárért.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 14:00

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.