Szerző: sammer

2001. szeptember 4. 02:38

Bemutatkoztak az új technológiákat felvonultató chipkészletek AMD processzorokhoz

[RatedPC.com] A fejlődés egy pillanatra sem állhat le, ezt pedig mi sem bizonyítja jobban

HIRDETÉS

[RatedPC.com] A fejlődés egy pillanatra sem állhat le, ezt pedig mi sem bizonyítja jobban mint az, hogy az AMD tegnap tartott fejlesztői szemináriumán Japánban bemutatkoztak az AMD processzorokhoz fejlesztett legújabb technológiák. A SiS bemutatta 735-ös chipkészletének továbbfejlesztett változatát, amit már felkészítettek a 333MHz-es rendszerbusz sebességre, és DDR333-as memória modulok kezelésére is. Továbbá ez a chipkészlet már az AMD által kifejlesztett Hypertransport technológiát használja fel a lehető legnagyobb adatátviteli sebesség elérésére a North és a South Bridge között, hasonlóan az NVIDIA nForce chipkészletéhez. Egy másik nagy újdonság is került a SiS új termékébe, mégpedig a nemrég még csak képzeletben létező AGP 8x csatoló felület, aminek bár létjogosultsága erősen vitatható, a specifikációk között egyértelműen jól mutat, és erről az előnyről valószínűleg a SiS konkurensei sem fognak lemondani.

A rendezvényen állítólag a VIA is bemutatott egy újdonságot, ez pedig egy 333MHz-es rendszerbusszal működő chipkészlet, amit már az AMD következő generációs Hammer processzorához fejlesztett ki, és a K8T333 nevet viseli. Erről a chipkészletről egyenlőre nincsenek további információk, a DDR memóriák jövőjével kapcsolatban viszont kiadtak egy táblázatot. Ez 2006-ig mutatja be a DDR, illetve a DDR2 memóriák fejlődését, ami alapján 2005 folyamán a legújabb típusok már 5,4GB/mp sebességre lesznek képesek.

Fontos megjegyezni, hogy az említett információk egyike sem hivatalos, ezért érdemes egyelőre fenntartással kezelni őket.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 07:48

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.