Szerző: Bodnár Ádám

2001. szeptember 3. 11:05

A VIA bejelentette KT266A chipkészletét: megtörtént a SiS 735 trónfosztása...

A VIA a VTF (VIA Technology Forum) rendezvényen bejelentette legújabb chipkészletének, a KT266A-nak az elérhetőségét. Az AMD Athlon/Duron processzorokhoz készült chipset a már jól ismert KT266 kipofozott változata, amelyben a legnagyobb újdonság a jelentősen feljavított memóriakezelés.

A VIA a VTF (VIA Technology Forum) rendezvényen bejelentette legújabb chipkészletének, a KT266A-nak az elérhetőségét. Az AMD Athlon/Duron processzorokhoz készült chipset a már jól ismert KT266 "kipofozott" változata, amelyben a legnagyobb újdonság a jelentősen feljavított memóriakezelés.

A fejlesztéseknek köszönhetően a KT266A semmiben nem marad el az etalonnak kikiáltott SiS 735 mögött, sőt, a legtöbb összehasolító tesztben már a VIA chipkészleté az elsőség. Bár a KT266A chipset teljesen lábkompatibilis az előjével, az alaplapoknál szükség van némi áttervezésre, de a gyártóknak valószínűleg em jelent majd gondot az implementáció és a termékek hamarosan a boltokba kerülhetnek.

A VIA KT266A chipkészletet a TSMC gyártja 0,22 mikronos csíkszélességgel. 10,000 darabos rendelés esetén a chipset ára 26 dollár.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról