:

Szerző: jimi

2001. szeptember 3. 14:31

Megjelent a Java & XML könyv második kiadása

[Oreilly.com] Brett McLaughlin Java & XML című 528 oldalas könyve már a második kiadást érte meg. A szerző azt ígéri, hogy a valódi életből vett példákra nyújt megoldást a munkában.

[Oreilly.com] Brett McLaughlin Java & XML című 528 oldalas könyve már a második kiadást érte meg. A szerző azt ígéri, hogy a valódi életből vett példákra nyújt megoldást a munkában.

Brett McLaughlin egyike a legjobb szerzőknek a Java, az XML, a vállalati alkalmazások és a nyílt forráskódú szoftverek területén. A Lutris Technology cég alkalmazásában áll, ahol az Enhydra alkalmazásszerver stratégiai vezetője. Több olyan nyílt forráskódú projektet indított el, mint amilyen a JDOM, ApacheTurbine (servlet bázisú webalkalmazás rendszer) és az Enhydra Zeus (egy XML adatkezelő rendszer). Termékeny szerző, e könyvnek ez első kiadásán túl ő a moderátora az IBM Java, XML eszközök és technológiák című levelezési listáknak. Több tucat cikket publikált az IBM Developer Works, a JavaWord és az Oreilly.com oldalakon.

A Java & XML című kötet bemutatja, hogyan használhatjuk az API-kat, a kölönböző eszközöket, valamint bemutat olyan XML trükköket, amelyekkel valódi alkalmazások készíthetők. Természetesen minden forrráskód rendelkezésre áll elektronikus médián is.

A könyv második kiadása az első anyaga mellett új fejezeteket is tartalmaz az SAX-ról, a DOM-ról és a SOAP-ról. Ezenkívül új példákra is bukkanhatunk a könyv olvasgatása közben. Egy rövid fejezet mutatja be az XML alapjait és koncepcióját. A könyvet mindazon olvasók eredményesen használhatják, akik szeretnének az XML-lel dolgozni, vagy úgy gondolják, hogy a problémáikra ennek használata lehet a megoldás.

A könyv az alábbi témákat tárgyalja:

  • Az XML alapjai
  • A SAX API
  • A JDOM API
  • A webpublikációs rendszerek, mint amilyen az Apache Cocoon
  • Alkalmazásfejlesztés XML-RPC segítségével
  • A SOAP és a UDDI használata a webszolgáltatásokhoz
  • Üzleti alkalmazások fejlesztése XML-lel
  • Információs szolgáltatási csatornák RSS-el

A könyv ára 44.95 dollár. Az alábbi címeken további információt találhatunk róla, valamint meg is vásárolhatjuk:

Brett McLaughlin -- Java & XML, 2nd Edition - Solution to Real-World Problems

Java & XML, 2nd Edition - Solution to Real-World Problems című könyv tartalomjegyzéke

Java & XML, 2nd Edition - Solution to Real-World Problems című könyv bemutató fejezete

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 14:03

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.