Szerző: roberto

2001. augusztus 24. 21:31

Hódít a Java, 2002-ben lekörözi a C++-t

[ZDNet] A Sun Microsystems Java nyelvét használó fejlesztők száma már a következő évben meg fogja haladni a C++-ban fejlesztők számát -- áll az Evans Data napokban nyilvánosságra hozott tanulmányában.

Java[ZDNet] A Sun Microsystems Java nyelvét használó fejlesztők száma már a következő évben meg fogja haladni a C++-ban fejlesztők számát -- áll az Evans Data napokban nyilvánosságra hozott tanulmányában.

Az adatok szerint az észak-amerikai fejlesztők fele már most is Javát használ, és számuk jövőre még tíz százalékkal fog emelkedni; ez a növekedés egyébként főleg a Visual Basic és a C++ nyelvek használatának rovására megy. A Java Észak-Amerikán kívül is hódít, a statisztikák szerint a fejlesztők 60 százaléka foglalkozik programozással töltött idejének legalább egy részében Java nyelven írott programokkal.

A kezdeti felmérések azt is kimutatták, hogy a Microsoft C# nyelvét, amely eléggé új még, csak nagyon kevesen szeretnék kipróbálni.

Egyre népszerűbb és elfogadottabb a fejlesztők körében a Linux, mint fejlesztési platform, az észak-amerikai fejlesztők több mint fele nyilatkozott pozitívan e kérdésben. A megkérdezett linuxos fejlesztők több mint 60 százaléka gondolja azt, hogy a Linux megbízhatóbb rendszer mint a Windows és több mint 40 százalékuk szerint a más operációs rendszerek által nyújtott értéknél többet kapnak a pénzükért, ha Linuxot vásárolnak.

a címlapról