Szerző: Bodnár Ádám

2000. április 7. 20:54

Rézalapú AMD processzorok

Az AMD elnök-vezérigazgatója Jerry Sanders ma Japánban bejelentette, hogy az AMD leszállította az első kísérleti darabjait a 0.18 mikronos technológiával készülő rézalapú processzorainak. Az új gyártási eljárás eredményeit várhatóan nyár végén láthatjuk az üzletekben. Azt is elmondta, hogy az AMD négy új processzort mutat be idén. Ezek közül kettő a már jól ismert Spitfire, és a Thunderbird, a másik kettő a mobilgépekbe szánt Mustang (2 MByte L2 cache-el szerelve) és ez utóbbi processzornak egy olcsó verziója. Jerry Sanders bejelentése szerint az összes új chip Slot A kompatibilis lesz. A Spitfire-nek és a Thunderbird-nek kapható lesz majd PGA tokozású kiadása is, de szigorúan a Slot A verzió megjelenése után. A Spitfire és a Thunderbird várható kereskedelmi megjelenése április vége és május. Az Intel Celeron talán legnagyobb ellenfelelének kikiáltott AMD processzor első példányai 550 MHz-en üzemelnek majd. A VIA Socket A alaplapokhoz tervezett chipsetje, a KZ133 májusban kerül majd kereskedelmi forgalomba. [Ace's Hardware]

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.