Szerző: roberto

2001. augusztus 16. 12:08

A Red Hat e-kereskedelmi csomagot hoz forgalomba

[Red Hat, CNET] A Red Hat bejelentette, hogy e-kereskedelmi csomagot hoz augusztusban forgalomba. A középvállalatok számára készült csomag szolgáltatásokból és nyílt forráskódú szoftverekből áll. A Red Hat azt reméli, hogy a túlságosan korlátozott olcsóbb, és a testreszabható, ám bonyolult és drága megoldások közötti piaci rést be tudja tölteni az E-Commerce Suite-tal.

Red Hat[Red Hat, CNET] A Red Hat bejelentette, hogy e-kereskedelmi csomagot hoz augusztusban forgalomba. A középvállalatok számára készült csomag szolgáltatásokból és nyílt forráskódú szoftverekből áll. A Red Hat azt reméli, hogy a túlságosan korlátozott olcsóbb, és a testreszabható, ám bonyolult és drága megoldások közötti piaci rést be tudja tölteni az E-Commerce Suite-tal.

A csomag tartlama: Interchange 4.8 e-kereskedelmi platform (a Red Hat januárban állapodott meg az Interchange fejlesztőjével, az Akopia-val); CommerceLauncher webes konfigurációs eszköz, amellyel néhány óra alatt működőképessé tehető a rendszer; Apache-alapú biztonságos webszerver; Red Hat Database (PostgreSQL 7.1); Red Hat Network (a Red Hat előfizetéses online szolgáltatása).

A csomaghoz teljes dokumentáció, 12 hónapig ingyenes szoftverfrissítés, a telepítéstől számított harminc napon belül 3 órányi konzultációs lehetőség a Red Hat fejlesztőivel, valamint 30 nap telefonos és 12 hónapos webes terméktámogatás jár.

Egyes elemzők szerint a csomag fontos részét alkotó Red Hat Database, amely a linuxos világban elismert PostgreSQL friss, 7.1-es verziójára épül, még nem elég érett az üzleti világban való megmérettetéshez, nem lehet egy kategóriába sorolni az Oracle, a Microsoft vagy az IBM adatbázisszoftvereivel, de a Red Hat vezetői szerint ez nem is ez a cél.

Michele Rosen, az IDC alkalmazásfejlesztési vezetője viszont úgy gondolja, hogy a Red Hat a már bizonyított nyílt forráskódú technológiákra alapozott megoldása a high-end e-kereskedelmi megoldásokhoz hasonló funkcionalitást és testreszabhatóságot nyújt a középvállalatok költségvetéséhez szabott árakon.

Az augusztus 22-től megrendelhető csomag havi 275 dollárba kerül majd, amelyet minimum 12 hónapra lehet előfizetni. A csomagról és a az előfizetési konstrukciókról a http://www.redhat.com/ecommerce/ oldalon található további információ.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról