Szerző: roberto

2001. augusztus 15. 20:24

Megjelent a Linux desktopok új üdvöskéje, a KDE 2.2

[LinuxToday] A KDE Projekt ma bejelentette a KDE 2.2-es verzióját. A KDE 2.1-hez képest történt változások meglehetősen hosszú listája a KDE webhelyén olvasható . A KDE 2.2 34 nyelven hozzáférhető, köztük a magyarul is. A grafikus felület még ebben a hónapban ki fog egészülni a KOffice irodai programcsomag 1.1-es változatával, amely igazi munkakörnyezetté bővíti ki a KDE-t. A Konquerort -- a KDE böngészőjét -- az eddigieknél is nagyobb tudással ruházták fel, a JavaScript, Java, XML, HTML 4.0, CSS1 és 2 és az SSL szabványokon, valamint a Netscape pluginjeinek támogatásán túl képessé vált bizonyos ActiveX vezérlők használatára, így működtethető vele például a Shockwave Player is.

KDE[LinuxToday] A KDE Projekt ma bejelentette a KDE 2.2-es verzióját. A KDE 2.1-hez képest történt változások meglehetősen hosszú listája a KDE webhelyén olvasható. A KDE 2.2 34 nyelven hozzáférhető, köztük a magyarul is. A grafikus felület még ebben a hónapban ki fog egészülni a KOffice irodai programcsomag 1.1-es változatával, amely igazi munkakörnyezetté bővíti ki a KDE-t. A Konquerort -- a KDE böngészőjét -- az eddigieknél is nagyobb tudással ruházták fel, a JavaScript, Java, XML, HTML 4.0, CSS1 és 2 és az SSL szabványokon, valamint a Netscape pluginjeinek támogatásán túl képessé vált bizonyos ActiveX vezérlők használatára, így működtethető vele például a Shockwave Player is.

A sajtóközlemény szerint a KDE 2.2-ben akár 50%-kal felgyorsulhat az alkalmazások indítása a GNU/Linux rendszereken egy új object fájl előlinkelési eljárásnak köszönhetően. Gyorsabbá és stabilabbá vált a HTML és a JavaScript feldolgozása. A desktop levelezőprogramja, a KMail ezentúl IMAP támogatással is bír. A KDE 2.2-ben debütál az új, pluginekre épülő nyomtatási architektúra, amely LPR, CUPS, RLPR, LDP nyomtatási alrendszereket, sőt álnyomtatókat (pl. print-to-fax) is támogat.

A KDE 2.2 előre lefordított bináris csomagjai sokféle Unixra (Caldera OpenLinux-3.1, Conectiva 7.0, Debian ld. ftp.debian.org, FreeBSD, Linux Mandrake 7.2 és 8.0, Red Hat Linux 7.x, SuSE Linux 7.x és 6.4, Tru64 4.0 és 5.0) készült változatban tölthetőek le a KDE szerveréről.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról