Szerző: zsozso

2000. április 7. 12:03

re: Marvel G200

Kedves Zsolt!

Kedves Zsolt!

Köszönöm a gyors választ. Érdekesek a gondolatok, amelyeket fölvetsz.

Kontakthibára már magam is gondoltam, különös tekintettel arra, hogy a toronyban az alaplap függőlegesen áll és ennek megfelelően úgy a processzor - egyébként PPGA-s (!) -, mint a Marvel - a maga vaskos kábelével - "lóg" rajta, egyfajta hajlító igénybevételnek kitéve a sokmillió érintkezős csatlakozósávokat. Elképzelhető, hogy valamelyik vezetősáv szakadása okozza a hibát, de lehet egy hidegforrasztás is az ok.


Ennek utánajárhatsz. Használd egy darabig elfektetve a gépet. Ha nem segít, akkor húzd ki a Marvel kábelt. Ha ez sem, akkor ahogy a rabbi mondta a viccben "Kár, hogy megdöglött, pedig maradt még egy-két tippem":)


Minden esetre furcsa az a jelenségsorozat, hogy először "csak" lefagy a gép, majd Reset után még (esetleg) magához is tér, de ezt követően valamelyik ponton megint elakad, lefagy, ==> Reset és onnantól még csak a VGA éledését jelző csippentés sem hallható.
No ilyenkor a hiba - általam ismert - egyetlen elhárítási módja a Marvel rögzítőcsavarjána eltávolítása, a kártya kihúzása majd visszahelyezése - néha többször is.
Föl tudom tételezni, hogy ez az eljárás - a maga helytelensége mellett - segít a különféle szűrő kondikban tárolt töltés gyors eltávolításában és ettől éled újra a rendszer, de lehet az is, hogy a beavatkozással járó mechanikai inzultus állítja helyre a kontaktust - esetleg valójában nem is a Marvelnél, hanem a fölötte "lógó" processzornál.


brrr....:) Te biztos, hogy tőlem kértél tanácsot??:))


De ha jól emlékszem, a Matrox honlapján mintha láttam volna letölthető NT drivert.


Én is, csak nem voltam benne biztos.


Minden esetre köszönöm,hogy időt szakítottál a problémámra, amelyet ha így nem is sikerült megoldani, de legalább annyi kiderült, hogy a szervízes kollégáidnak van tapasztalata a halódó Matroxok újraélesztésében.

Üdv: Miklós

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról