Szerző: zsozso

2000. április 7. 11:46

PPGA, FCPGA slot1

Szia !

HIRDETÉS

Szia ! Mitol lehet rossz egy ilyen atalakito ? Vannak ,,biztosan jo,, gyartmanyok ? Ha vannak akkor melyek ezek ? Mi a helyzet az atalakitok es a softmenu viszonyaval ? Megmaradnak az Slot1 Abit lapok (Pl. BH6) 100+ overclock es CPU fesz. kepessegei atalakitoval ?

Udv

Bogey

1. Az átalakítóknál csak az lehet a probléma, hogy az olcsóbb darabok esetleg kontakthibásak. Túl vékony nyák, rossz anyagból készült érintkezők, stb. Ha álló házba kerül a cucc, akkor az átalakító "lóg", lötyög, mert a proci súlya nem az alaplap felé, hanem rá merőlegesen nyomja.

2. Az átalakítókkal is ugyanaz a helyzet, mint mondjuk az alaplapokkal. Ha ismerős a gyártó, akkor nagy sansszal működik. Vannak azonban olyan párosítások melyek csak egymást nem szeretik. Pl. volt, amelyik Asusban jó ment, de az Abitban nem (0kép). Az újabb és jobb darabokon már feszültség és a frekvencia (sőt esetleg a szorzó) is állítható, így ki lehet túrni az autodetektes lapokkal. Sőt láttam már olyan FC-PGA átalakítót, mely az állította magáról, hogy PPGA compatible (by jumper).

3.Igen, megmaradnak a tuningolási lehetőségek. Sőt, mivel a PPGA-s procik újabb darabok, ezért nagyobb eséllyel hajthatók. Hasonló a helyzet az FC-PGA-s darabokkal is, mivel procik tokozasa lényegesen "tuningbaratabb" az elődökhöz képest .

Tanulság: ha már nem sajnáltad a pénzt egy márkás lapra, akkor ne sajnált márkás átalakítóra se.
a címlapról

for the win

3

Windowsra is befutott a Flutter

2020. szeptember 24. 11:59

A Google keresztplatformos fejlesztői keretrendszerével - alfa címke alatt - már windowsos alkalmazások is készíthetők.