Szerző: Bodnár Ádám

2001. augusztus 1. 15:21

10 hazai szoftverfejlesztő cég nyert a Compaq és az Oracle szoftverfejlesztési pályázatán

[Mmd] A Compaq Computer Magyarország Kft. és az Oracle Magyarország Kft. a hazai szoftverfejlesztő cégek

[Mmd] A Compaq Computer Magyarország Kft. és az Oracle Magyarország Kft. a hazai szoftverfejlesztő cégek helyi és nemzetközi piacrajutási feltételeinek javításához, alkalmazáskínálatuk továbbfejlesztéséhez és szélesítéséhez meghírdetett pályázatán 10 hazai szoftverfejlesztő cég nyert el támogatást, amely Compaq AlphaServer hardvert, valamint különböző Compaq és Oracle fejlesztői szoftverek licenszét és támogatási szolgáltatásokat tartalmaz.

A nyertes pályázók között van az Araelta Kft, ML Tanácsadó és Informatikai Kft, Mikro Volán Elektronika Rt, Cygron Kft, Eduweb Rt, Mikro Kft, Wanari Kft, Main Kft, Eurotrend Kft, IFSZ Kft.

A pályázatot óriási érdeklődés kísérte, amelyre több mint negyven pályázat érkezett. A beadott pályázatok valamennyien magas szinvonalúak és érdekesek, és visszaigazolták a hazai szoftverfejlesztők nemzetközileg elismert ötletességét. Az pályázó alkalmazások között vannak ügyviteli szoftverek, vállalatirányítási rendszerek, adatbányászati és üzleti intelligencia alkalmazások, távoktatási rendszerek, elektronikus beszerzési rendszerek, egészségügyi rendszerek, internetes hírdetési rendszerek, elektronikus banki szoftverek, ügyfélkapcsolati (CRM) rendszerek, internetes portálok, távközlési szoftverek.

A beadott pályázatokat a Compaq és az Oracle szakembereiből álló bizottság értékelte ki. Az értékelésnél a pályázati feltételeknek való megfelelés és az üzleti elképzelések megalapozottsága játszottak főszerepet.

A nyertes pályázók a következő eszközöket és szolgáltatásokat kapják támogatásként alkalmazásaik kifejlesztéséhez, illetve meglévők továbbfejlesztéséhez és portolásához:

  • 1-1 darab Compaq AlphaServer DS20E szerver
  • Compaq Tru64 UNIX 64 bites operációs rendszerrel,
  • Compaq Tru64 UNIX szoftverfejlesztői eszközökkel (SDK),
  • Compaq Solutions Alliance (CSA) tagság,
  • Oracle Partner Program (OPP) tagság.
A Compaq AlphaServer családja már tíz éve töretlenül vezeti a 64 bites rendszerek piacát. A hazai UNIX rendszerek piacán vezető AlphaServer család több operációs rendszert is képes futtatni, köztük a Compaq Tru64 UNIX, Compaq OpenVMS és Linux rendszereket. Az Oracle legújabb 9i Real Application Clusters adatbáziskezelő rendszere a két cég szoros együttműködésének eredményeképpen elsőként az AlphaServer rendszereken érhető el, és ezen biztosítja a legmagasabb megbízhatóságot. Az AlphaServer 64 bites piacvezető technológiája a jövőben beépül az Intel Itanium processzoraiba, ezzel a Compaq egy újabb építőelemmel járul hozzá a jövő iparági szabványosításához.

A Compaq Solutions Alliance program (CSA, csa.compaq.com) keretei között a pályázó cégek bekerülnek a Compaq nemzetközi, Interneten elérhető szoftverfejlesztői adatbázisába, így a Compaq ügyfelek bármely országban megtalálják a partnerek által kínált alkalmazásokat, szolgáltatásokat, ezzel a hazai szoftverfejlesztő cégek újabb exportlehetőséghez jutnak. A CSA programban a fejlesztő cégek technológiai tanácsokat, támogatást és egyéb, a fejlesztészhez nélkülözhetetlen szolgáltatást kapnak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról