Szerző: Bodnár Ádám

2001. július 24. 16:19

A SOYO bemutatta VIA KT266 chipkészletes alaplapját: fekete sárkány lila PCI foglalatokkal

A SOYO Computer a mai napon mutatta be nagyteljesítményű AMD-alapú számítógépekbe szánt DDR alaplapját, amely a VIA KT266 chipkészletre épül.

HIRDETÉS

A SOYO Computer a mai napon mutatta be nagyteljesítményű AMD-alapú számítógépekbe szánt DDR alaplapját, amely a VIA KT266 chipkészletre épül.

A SY-K7V DRAGON (sárkány) típusjelű alaplap neve első hallásra ócska klisének tűnik, valójában azonban a DRAGON egy mozaikszó, amely az alaplap szolgáltatásait hivatott leírni.

  • D = DDR
  • R = RAID
  • A = Audio
  • G = AGP Pro
  • O = Overclock
  • N = NIC 10/100 Ethernet
A K7V DRAGON alaplap ATX kivitelű és Socket A processzorfoglalatot tartalmaz. A PC1600 és PC2100 memóriamodulok számára három foglalatot alakítottak ki. Bővítőkártyáinkat 1 AGP Pro és 5 PCI slotba építhetjük.

A SOYO alaplapján egy Promise IDE RAID vezérlő, egy 6 csatornás CMI 8738 audiochip és egy 10/100 Ethernet vezérlő található. A processzor front side bus órajele, a szorzó és a feszültség az AWARD BIOS-ból állítható be. Az alaplaphoz a gyártó a Hardware Health hardverfigyelő segédprogramot mellékeli.

A SOYO SY-K7V DRAGON alaplap ajánlott kiskereskedelmi ára 170 amerikai dollár, azaz közel 48.000 forint. Az alaplapot már júliusban megtalálhatjuk az üzletek polcain.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 01:55

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.