Szerző: Bodnár Ádám

2000. április 6. 01:53

Videokártya-előzetes

Az elkövetkezendő hónapok nagy durranás videokártyáiról illetve grafikus chipjeiről készült ez a kis táblázat, ami a várható teljesítményüket és egyéb tulajdonságaikat hasonlítja össze. Ezek alapján az erőviszonyok az nVidia újabb diadalát ígérik, a legnagyobb technológiai újítás díjat pedig az ATi kapja :).

Az elkövetkezendő hónapok "nagy durranás" videokártyáiról illetve grafikus chipjeiről készült ez a kis táblázat, ami a várható teljesítményüket és egyéb tulajdonságaikat hasonlítja össze. Ezek alapján az erőviszonyok az nVidia újabb diadalát ígérik, a "legnagyobb technológiai újítás" díjat pedig az ATi kapja :).

 
3dfx Voodoo 5500
Ati Rage 6
nVidia GeForce2 GTS
Core sebesség
166 MHz
166 MHz
200 MHz
Textúraegységek száma
4
6
8
Pipeline-ok száma
4
2
4
Fillrate (Texels/s)
666 M
996 M
1600 M
Fillrate (Pixel/s)
666 M
333 M
800 M
T-Buffer támogatás
igen
nem
nem
EBM támogatás
nem
igen
igen
FSAA támogatás
igen
igen
igen
3D textúrák támogatása
nem
igen
nem
Pixel Shader támogatása
nem
nem
igen
Vertex Morphing támogatás
nem
igen
nem

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.