Szerző: Vörös Péter

2000. április 6. 00:36

60 napon belül megszületik a jogorvoslat a Microsoft ügyben

A tárgyalás ezzel kapcsolatban május 24-ére van kitűzve. Az amerikai Igazságügyi Minisztériumnak és az érintett államoknak

A tárgyalás ezzel kapcsolatban május 24-ére van kitűzve. Az amerikai Igazságügyi Minisztériumnak és az érintett államoknak április 25-ig kell benyújtaniuk jogorvoslati javaslataikat, amire a Microsoftnak május 10-ig kell válaszolnia, a viszontválasznak május 17-ig meg kell születnie. A felgyorsított ügymenet a szakértők szerint egyértelműen arra utal, hogy Thomas Penfield Jackson bíró ítélete nem a cég feldarabolása lesz.
Jackson 60 napon meghozza ítéletét a jogorvoslattal kapcsolatban. Ezenkívül a bíró támogatni fogja azt a kérelmet, hogy az ügy várható fellebbezése közvetlenül a Legfelsőbb Bírósághoz kerül, ami több, mint egy évvel meggyorsíthatja a fellebbezési folyamatot.
A dolgok hirtelen felgyorsulását az okozhatta, hogy Jackson bíró hétfői döntése (miszerint a Microsoft megszegte az antitröszt törvényeket) eredményeként „kissé megingott" a Wall Street: a Nasdaq piac már a várható döntés hatására az egyik legnagyobb árfolyam-zuhanását szenvedte el, kedden pedig ennél is nagyobb eséssel zárt volna, de a nap végén némileg megszilárdult a helyzet.
Jackson bíró úgy döntött, hogy a félreértések elkerülése végett a megállapodási tárgyalások eredményeit közzé fogják tenni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról