Szerző: Bodnár Ádám

2001. július 18. 18:15

Új Power Mac G4 konfigurációk SuperDrive meghajtóval és NVIDIA GeForce2 MX grafikus kártyával

Az Apple a Macworld Expón mutatta be három új Power Mac G4 számítógépét, amelyek közül a legerősebben két 800 MHz órajelű processzor dolgozik. A számítógépek új házat és SuperDrive meghajtót is kaptak.

Az új Power Mac G4 sorozat egy 733, egy 867 és egy kétprocesszoros, 800 MHz-es konfigurációt tartalmaz. A PowerPC G4+ processzorokban 256 kbyte másodszintű gyorsítótár mellett egy 2 MByte méretű harmadszintű cache is található.

A számítógépekben az NVIDIA GeForce2 MX videochipje az alapfelszerelés, a legdrágább, duálprocesszoros konfiguráció pedig két monitorcsatlakozóval is rendelkezik, amelyeket az NVIDIA TwinView technológia segítségével lehet kihasználni.

Nemrégiben még csak a legdrágább Power Mac gépekben volt elérhető a "SuperDrive" meghajtó, ami 2x sebességgel írja a DVD-R, 8x sebességgel a CD-R, 4x sebességgel a CD-RW lemezeket és 4x sebességgel olvass a DVD, 24x sebességgel a CD korongokat. A SuperDrive-ot már a 2,499 dolláros PowerMac is tartalmazza, régen a meghajtó csak a 3,499 dolláros csúcsgépben volt elérhető.

A 733 és 867 MHz-es Power Mac gépek már kaphatók azonban a duálprocesszoros, 800 MHz-es konfigurációs csak augusztusban lesz elérhető. Az árak a processzor órajelétől és a kiépítéstől függően 1,699 és 3,499 dollár között változnak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról