:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. július 16. 16:56

SiS 735 chipkészletes alaplapok a kapuk előtt

A SiS 735 alaplapi chipkészlet előzetes teszteredményei kifejezetten biztatóak, tömeges elterjedésüket csupán az a tény hátráltathatja, hogy - az AMD, a VIA és az ALi termékeivel összehasonlítva - némileg megkésve kerülnek a DDR chipsetpiacra.

Az OCWorkbench információi szerint a nagy tajvani alaplapgyártók közül a Gigabyte (GA-7SRX), az ECS (K7S5A), az ABIT (KS7) és a Chaintech (7SID) tervezi SiS 735 chipkészletes alaplapok piacra dobását.

A nálunk kevéssé ismert PCChips M830 típusjelű alaplapja már kapható is Hongkongban: 69 amerikai dollárnak megfelelő helyi pénzegységért lehet hozzájutni. Az M830-on 2 DDR és 2 SDR memóriafoglalat található.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 05:02

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.