:

Szerző: roberto

2001. július 8. 21:47

Megjelent a könnyen kezelhető Common UNIX Printing System 1.1.9-es verziója

Common UNIX Printing System[LinuxPR] Az Easy Software Products bejelentette a Common UNIX Printing System (CUPS) 1.1.9-es verzióját. A komplett UNIX-os nyomtatási szolgáltatást nyújtó csomag, amelynek rendkívül fényes jövőt jósolnak, a Linux Mandrake, a Connectiva Linux, az easyLinux és a Peanut Linux rendszereken a CUPS az alapértelmezett nyomtatószoftver. Az 1.1.9-es verzió újdonságai közt szerepel az IBM AIX rendszereinek támogatása, a teljesítménynövelő javítások és néhány apróbb hiba kijavítása.

A CUPS már önmagában is sok nyomtatót támogat -- köztük a nem PostScript HP és EPSON modelleket is -- a saját GhostScript 5.50 változatán keresztül, de az Easy Software Products CUPS-ra épülő "Print Pro" nevű szoftvere több ezer nyomtatóval képes működni. Maga a CUPS rendkívül kezes szoftver, webszerveren keresztül, grafikus felületről konfigurálható, de léteznek hozzá önálló beállítóprogramok is, ilyen például a QtCUPS.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 01:28

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.